Snap
  • DIY
  • tweeling
  • sinterklaas
  • creatief
  • knutselen

5 december pakjesavond!!

Onze boom stond vrij vroeg in huis te pronken. We hebben er eerst maar een verjaardagsboom van gemaakt. En ook dat was super leuk. In deze tijden kunnen we wel wat lichtjes en kleur gebruiken. Stiekem voelde ik me een beetje schuldig naar klaassie toe. Meestal wachten we tot 6 december met dat ding, dus had ik iets anders bedacht. Een open haard om de schoentjes voor te zetten.
Snap

Dus, daar gingen we. Men neme een grote doos. (Terwijl ik dit typ klinkt het eigenlijk wel vreemd en moet ik lachen.)  Daar heb ik de bovenste flappen afgeknipt.. aha. En van een andere grote doos heb ik raampjes geknipt. Daarna als een deur eraan geplakt met plakband. 

Intussen mochten de heren de vlammen inkleuren. Daarvoor hebben we papier in de kleuren rood geel oranje en zwart gebruikt.  Daarna ging ik ff stoeien met het crepepapier.(wat een pokke werk).  Daar heb ik een soort bewegende slingers van geknipt. Het papier heb ik ook tot vlammetjes geknipt. Het papier heb ik aan elkaar geplakt in 2 vlammen. De achterste werd de grootste vlam, de middelste de kleinere en de crepepapier vlammen heb ik aan de binnenkant van de doos geplakt waar van ik de bovenste punten wat los liet zodat het wat kan wapperen.

Zo, de binnenkant is klaar. De jongens werden natuurlijk ontzettend ongeduldig dus die mochten van mij de buitenkant verven. (Spijt met heel veel haren, want eigenlijk liep ik constant met de poetsdoek achter ze aan. Maar de lol die ze hadden. Was het helemaal waard. Ze riepen steeds.."verven. Ik vind verven leuk!". Nou.. mooi man. 

Nadat de verf gedroogd was aan de buitenkant.(de binnenkant heb ik geverfd als tegeltjes.) Ben ik s'avonds..(Je moet er wat voor over hebben) nog bezig gegaan om van hun prachtige kleur spektakel ook echt tegeltjes te maken. 

 In totaal ben ik met allerlei dingen tussendoor die iedere papa of mama wel kent er vanaf 11 uur in de ochtend tot 21.00 in de avond mee bezig geweest. Het was ook best frustrerend af en toe.(stoeien met crepepapier,  veelvuldig schoonmaken en advies aan de heren geven. Maar het was het echt wel waard. De volgende dag heb ik echte hout blokjes gepakt en daar tussen de papieren vlam gedaan. Lampjes voorin en de mini crepepapier prop er boven op. Nou..  tadaaa!! Best een beetje trots want in de verte lijkt ie wel echt. Haha. Die avond hebben de heren hun schoentje ervoor gezet en gezongen voor klaassie. En natuurlijk lag er de volgende dag wat moois voor ze in. We gaan de hele winter nog van dat ding genieten.  Het is een tip dit, maar de volgende keer zou ik persoonlijk de vlammen iets vereenvoudigen. Haha. Ik wens jullie allen een hele fijne sinterkestennieuw. 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
3 jaar geleden

Hoi Miranda, Weet je, als ik bij de mail zie: er is post, dan gaan mijn gedachten direct naar jou en dan moet ik al lachen met het idee van wat heeft ze nu weer uitgespookt met die mannen van haar. Dan heb ik de post nog niet geopend. Meid hoe kom je er op! Door corona staat de kerstboom al en ach die arme sinterklaas. Dus maken jullie maar oven een open haard. Die doerakken van jou hebben zich prima vermaakt en er voor gezorgd dat mama zich niet ging vervelen. Waar haal je die creativiteit vandaan? Ik heb zelfs nooit een surprise fatsoenlijk in elkaar kunnen zetten. Nu hoefde ik me met 5 niet te vervelen, maar als ik mijn lootje had ging ik naar een ander toe met de vraag: help help me aub. Dat deden ze dan ook wel, tot het in elkaar geknutseld moest worden, dat moest ik zelf doen. En wat gebeurde er dan? Oh mama wat heb jij je best gedaan en dan kregen ze de slappe lach. Stelletje .....! Maar het was wel een leuke tijd .Morgen komen ze weer allemaal, heb ik er zelfs twee meer als waar ik mee begon. Nou ja, ik heb er nog drie thuis, dus ik moet niet overdrijven. Miranda, heb een fijne Sinterklaas met je drie mannen en voor de kerst spreek ik je vast nog wel. Groetjes voor jou en de mannen.