Snap
  • crèche confessions
  • rubriek
  • Kind

"We vinden Jules tussen de struiken"

Crèche confessions

Een peuterjuf vertelt over een bizar, hilarisch of wonderlijk voorval op de crèche of kleuterschool. Verhalen die meestal ver van ouders oren blijven… Want wie weet wat die kinderen allemaal uitspoken en vertellen als jij er niet bent. Tot nu! Kelly (35)*, peuterjuf op een groep in Amsterdam, vertelt over een ochtend met veel druifjes.

"Tijdens de zomer genieten we vaak van het mooi weertje in onze tuin. Dan zetten we onze picknicktafeltjes buiten om ook buiten te eten. Na ons dutje krijgen de kindjes altijd een stukje fruit om van te smullen. Die dag boden we druifjes aan, voor alle veiligheid snijden we deze altijd horizontaal in de helft."

In de struiken beland

"De kindjes werden uitgenodigd om aan tafel te komen zetten. Ook Jules (nog net geen 2 jaar) kwam aan tafel zitten. Iedereen kreeg een slabbetje om en een kommetje met fruit. We weten dat Jules geen grote fan is van fruit. Maar wonder bij wonder vroeg hij “nog”! Dit heeft hij zelf nog 2 à 3 keer gevraagd. “Nog, nog” klonk het elke keer tot onze grootste verbazing! Natuurlijk waren wij allemaal super trots op hem en moedigden wij dit met z’n allen aan. Wat later komt zijn mama hem ophalen. 'Jules, kom je naar hier, je mama is er', maar geen reactie van Jules. Samen gaan we op zoek in de tuin. Daar vinden we Jules tussen de struiken, met heel wat andere kindjes rond hem. Hij was namelijk druifjes aan het uitdelen."

Heel veel druiven

"Blijkbaar had hij alle druifjes verzameld in zijn broekzakken. Ik was er zelf van geschrokken hoeveel druifjes er wel niet passen in zijn broekzak. Hij bleef er maar uithalen. Haha we hebben toen allemaal eens goed gelachten."

Lees ook: 
"Goed verstopt hè juf!"

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.