Snap
  • rubriek
  • crèche confessions
  • knutselwerkjes

"Dit knutselwerkje ging maar niet mee naar huis"

Crèche confessions

Een kleuterjuf vertelt over een bizar, hilarisch of wonderlijk voorval op de crèche of de kleuterschool. Verhalen die meestal ver van ouders oren blijven… Want wie weet wat de kinderen allemaal uitspoken en vertellen als jij er niet bent. Tot nu toe! Wanda (34), kleuterjuf en jonge kindspecialist op een basisschool in Spijkenisse, vertelt over een nogal 'bijzonder' einde van een knutselmiddag.

"In onze kleuterklassen werken wij thematisch. Dit kunnen thema’s zijn over allerlei verschillende onderwerpen. Zo werkten wij over het thema ruimte. De kinderen vinden dit thema altijd geweldig en willen alles weten. De kinderen kunnen tijdens het spelen en werken altijd vrijuit spelen in themahoeken, met loose parts en in de huishoek. Ook staat er altijd een themaknutselactiviteit centraal in de week. Wij maken de mooiste dingen in de klas: sterren, planeten en natuurlijk raketten!"

Knutselwerkje niet mee naar huis

"Maar toch gaan niet alle knutselwerkjes mee naar huis. Zo ook het werkje dat mijn collega en ik hadden bedacht. Soms is de uitkomst van het knutselen toch wel erg verrassend. Wij hadden bedacht dat de kinderen raketten konden gaan vouwen: zestien vierkantjes vouwen en er dan een raket van maken. Vooral de roze werden heel bijzonder. Oepsie! Jullie snappen natuurlijk wel dat dit knutselwerkje niet mee naar huis is gegaan."

Snap

Lees ook: 
"Goed verstopt hè juf!"

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.