Snap

Vakantie met kleine kinderen: keihard werken bedoel je!

Net terug van vakantie en alweer zó toe aan vakantie ;)

Ben er weer! Terug van vakantie. Helemaal opgeladen en uitgerust.. Ehh… o nee, toch niet. Want ik ging op vakantie met mijn drie kinderen van 8, 6 en 4. En vriend Oscar moest helaas klussen in ons huis, dus hij ging niet mee. Ik heb echt groot respect gekregen voor single moms, want een vakantie met drie kleine kinderen is gewoon kei- en keihard werken. Hier een kleine impressie:

Snap

We gingen naar Madeira! Een vulkanisch eiland midden in de Atlantische Oceaan. Prachtig natuurlijk, maar ik was even vergeten dat ik nu alles alleen moest rijden. En toen het autoverhuurbedrijf mij 'succes' in plaats van 'plezier' wenste, realiseerde ik me dat dit een heel ander soort rijden ging worden dan in Nederland. Bergweggetjes zo steil dat het lijkt alsof je tegen een muur op rijdt. Ravijnen en kliffen waar je beroerd van wordt en touringbussen die net op het smalste stuk van de berg jouw mini-autootje moeten passeren. Alles in de eerste versnelling en blij als ik de 15 kilometer per uur haalde. 

Snap

Vooraf had ik natuurlijk lekker gefantaseerd. Over hoe we de meest mooie wandeltochten konden maken. De kinderen allemaal met wandelschoenen aan en altijd zin in een stevige tocht. Haha, wishful thinking. Dochter Maia is pas 4. En ook al zei ze dat ze écht zelf wilde lopen, binnen tien minuten zat ze elke wandeltocht in de draagzak op m'n (plak)rug. 

Snap

We klagen nog even verder. Over insmeren bijvoorbeeld. Want elke 2 uur 4 mensen volledig voorzien van zonnebrand, daar heb je dus een dagtaak aan. Was er dan niks leuk? Zeker wel. Want o wat hebben we genoten van de prachtige natuur, het weer, de dieren, de mensen, elkaar en bovenal het eten. 

Snap

We zijn weer allemaal veilig thuis gekomen. Ik ben weer aan het werk en maandag gaan de kinderen weer  naar school. Voor het eerst alle drie! Maar eerst nog een lang weekend zomervakantie waarin ik niet rijd, niemand insmeer en geen kinderen draag. Dat laat ik allemaal maar even al te graag aan uitgeruste vriend Oscar over.

Snap

Wat een leuke blog! Respect dat je het gewoon hebt gedaan alleen op vakantie, powermama!