Snap
  • Bevallingsverhalen

Zo anders dan gepland

Eindelijk is het dan zo ver, ik voel lichte weeën. Zal het dan nu eindelijk gebeuren...

Ik kan niet slapen. Ik heb last van lichte weeën. Om mijn man niet te storen in zijn slaap ga ik beneden zitten. Ik hou de weeën bij. Ze komen en gaan en er zit niet een duidelijk ritme in, dan toch maar proberen om te slapen...

Rond half 6 word ik weer wakker, nog steeds zijn de weeën aanwezig. Ook nu zit er geen duidelijk ritme in. Toch besluit ik om de verloskundige te bellen. Dan weten we waar aan we toe zijn en of mijn man nog naar zijn werk kan. De verloskundige komt en ziet dat ik twee centimeter ontsluiting heb. Het kan nu door zetten of het kan weer afzakken.

Worden de weeën nu heftiger dan moet ik weer bellen. Mijn man besluit om toch naar zijn werk te gaan en ik bel mijn moeder op of die onze oudste zoon naar de peuterspeelzaal kan brengen.

Ik sta op om een broodje te smeren en dan breken mijn vliezen...

Mijn man besluit om niet te gaan werken en zorgt voor onze zoon. Ik ga douchen en al snel worden de weeën heftiger. Ik uit de douche. Mijn ouders komen om onze zoon weg te brengen. De weeën worden heftiger, mijn man moet nu de verloskundige bellen want ik wil naar het kraamhotel.

Weer sta ik onder de douche, daar kan ik de weeën makkelijk opvangen. Ik moet naar de wc en opdat moment voel ik het hoofdje tussen mijn benen, ik roep mijn man. Hij helpt mij naar onze slaapkamer. Ik vraag aan hem wat hij ziet. Hij ziet haar. Ik zeg ik kan het niet meer tegen houden en op dat moment wordt onze dochter geboren. Mijn man legt haar op mijn borst en belt de verloskundige met de mededeling dat onze dochter geboren is.

6 jaar geleden

Nee, ik heb ook het geluk gehad om geen naweeën te krijgen.

6 jaar geleden

Fijn dat t zo rap gegaan is, maar heb je nu niet enorm veel last gehad van naweeen? Gefeliciteerd met jullie kindje iedergeval

6 jaar geleden

dat klinkt idd als een heeel snel einde van de bevalling!

6 jaar geleden

Tja, die douche hè? Je hoort zo vaak dat die zorgt voor een snelheidsspurt! Klinkt wel als een ideale bevalling zo!