Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • thuisbevalling
  • #bevallingsverhaal

ZE IS ER! XENNA-MAÉ 💗

Rond 2:00 begon ik last te krijgen van wat lichte krampjes. Michel en ik hadden nacho’s gegeten uit de oven met een berg galapenos…. Werkt dus echt, de bevalling opwekken met pittig eten 😎

4 januari 2022.

Het was mijn uitgerekende datum en ik had nooit verwacht dat ze zolang in mijn buik zou blijven hangen, de andere twee kids waren er namelijk al rond de 38/39 weken. Ik bedacht me nog dat het nog wel twee weken of langer zou kunnen duren. Tot ik dus wat voelde rond 2:00 in de nacht. Vanaf 2:57 begon ik de weeen te timen. Dit deed ik tot 4:26… Het was continue tussen de 10 minuten soms meer soms minder. Ik zocht nog wat kleren voor mijn andere kinderen bij elkaar en googelde hoe lang het nog zou kunnen duren. 10 tot 12 uur zei Google dus ik dacht dat het beter was om nog wat rust te pakken. Toen ik mijn ogen sloot rond 5:00 kwam er ineens een hele flinke wee. Ik sloeg Michel wakker, het was zover dacht ik, ik moest persen…. 

Maar dat deed ik niet, ik sloeg op de kussens, probeerde rustig te blijven maar ik hield het al niet meer. Michel zei laten we maar bellen naar de VK, eerst dacht ik nog nee tis nog te vroeg het duurt nog 10 uur…. Maar toen er weer een wee volgde dacht ik oké…bel maar… Ze kwam binnen een half uur, ik moest alleen weten of er al tien cm ontsluiting was. Ze voelde en keek en zag het hoofdje al, het was dus echt tijd… Toen ik wist dat het mocht duurde het niet meer heel lang, binnen 20 minuten was ze er. Ons meisje. 47 cm, 3080gr geboren om 6;29, en de andere kindjes lagen nog lekker in dromenland….

Het thuisbevallen was echt heel fijn. Veel fijner dan nog even een ritje in de auto! Al mijn angsteN over de bevalling zijn weer weg, zo fijn dat het weer goed ging! Het zit er weer op! We gaan nu genieten ☺️ ZE IS ER!