Snap
 • Bevallingsverhalen
 • baby
 • meisje
 • geboren
 • overleden
 • Regenboogbaby
 • Dood,
 • Gemis,
 • fynn
 • nu
 • hole
 • verder,

Welkom lief regenboog meisje!

Hallo lief zusje!

Lieve Fynn,

Opnieuw ben je grote broer geworden, dit keer van een regenboog zusje!

De spanning begon steeds meer toe te nemen nu de week waarin het bij jou fout ging in de buurt kwam, volgens de gynaecoloog zou jullie zusje nog wel even blijven zitten en een datum voor de inleiding stond inmiddels gepland (21-07-2019), maar uiteraard hield jullie zusje zich hier niet aan. 

Op 21 juni voelde ik mij in de middag wat vreemd, veel harde buiken dus deed ik het lekker rustig aan. Het was prachtig weer en Matz was lekker buiten aan het spelen, hij was super lief en knuffelig deze dag. Dat vond ik erg fijn want papa at met zijn collega's ergens in Groningen die avond dus wij waren de hele dag alleen.

Na het eten ging we lekker even douche, stiekem hoopte ik dat de harde buiken dan wat minder zouden worden. Toch maar even timen want ze kwamen steeds vaker en met regelmaat,. Na een uur besloot ik om toch maar contact op te nemen met de verloskundige die adviseerde naar het ziekenhuis te bellen en daar even langs te gaan. Jullie tante (verloskundige) was een weekend weg dus niet in de buurt om mee te gaan, als jullie zusje zich inderdaad zou melden zou ze terug komen om de bevalling te doen. Opa en oma waren onderweg naar de camping. Dus andere oma maar gebeld en die ging met mij mee terwijl opa bij Matz bleef die inmiddels lekker op bed lag.

In het ziekenhuis bleek ik inderdaad 1 cm ontsluiting te hebben en kreeg ik weeën remmers en longrijping. Ik was inmiddels 33+5 weken zwanger dus dit was nog wel echt te vroeg...

Papa was inmiddels ingelicht en ging rijden vanuit Groningen, jullie tante zou iets later ook gaan rijden en oma zou even langs huis gaan wat spullen te halen en zij zouden bij Matz blijven slapen. Helaas bleken de weeën remmers niets te doen.

Die nacht is jullie zusje gaan draaien, ze lag al weken keurig met haar hoofd naar beneden maar draaide naar dwars ligging, de weeën werden heftiger maar de ontsluiting bleef daardoor hangen op 2 a 3 cm. Uiteindelijk ging jullie tante overleggen met de gynaecoloog en ze gingen haar proberen te draaien, wat deed dat zeer zeg!

 Helaas lukte het enkel om haar naar stuit te draaien, ze hoopte dat ze ontsluiting zo weer zou vorderen en zouden het aankijken tot 6 a 7 cm of ze dan toch weer gedraaid zou zijn naar hoofdligging en anders zouden we naar de OK gaan voor een keizersnede.

Na een paar uur bleek het voetje nu in mijn bekken te liggen en was de ontsluiting nog steeds 2 a 3 cm. Jullie tante en de gynaecoloog besloten dat met alles wat er in de anamnese stond het genoeg was en we om 8 uur naar de OK zouden gaan, het risico dat nu de vliezen zouden breken en alle gevolgen daarvan wilde ze niet meer nemen. Wat een opluchting, jullie zusje kwam eraan.

Op 22 juni 2019 om 8.31 uur is na een zwangerschap van 33+6 weken onze dochter en jullie zusje Isa-Beau geboren. Zij woog 2594 gram en had een goede start.

In een volgend blog zal ik jullie meer vertellen over de periode na de geboorte van Isa-Beau, de ambulance ritjes en de periode in het ziekenhuis.

Lieve Fynn, we houden van jou ❤️

Dikke Kus

Mama

Bedankt!

4 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie mooie meisje!! Liefs D xxx