Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevalling
  • #bevallingsverhaal

WELKOM JEM JAMY 🤰🏼

08-11-2018

Om 07:00 kwam de verloskundige om te kijken of het ballonnetje zijn werk had gedaan. Ik had toen 3 cm ontsluiting, maar voor de rest nog nergens last van. Ik kon alvast naar de kamer waar ik die dag zou bevallen. Even lekker douchen en daarna zouden mijn vliezen gebroken worden. Onderweg naar de kamer belde ik mijn vriend dat hij zich ook kon klaar maken om naar het ziekenhuis te komen, maar geen haast zei de verloskundige.

Tussen 08:00 en 08:30 kwam de verloskundige om mijn vliezen te breken waarna ik weeën op wekkers zou krijgen om de bevalling op gang te brengen. Nadat mijn vliezen waren gebroken begon het gelijk te rommelen. Mijn vriend kwam gelukkig net de kamer binnen en nog geen 15 minuten later kreeg ik een hevige weeën storm. De pijn schoot van 0 naar 10 en weer terug. Er zat geen moment rust tussen de weeën waardoor mijn lichaam zo een opdonder kreeg dat ik me echt ziek voelde. Ik vroeg gelijk om pijnbestrijding maar de verloskundige zei dat ik nog maar even lekker onder de douche moest gaan staan want het kon nog wel even gaan duren...

Ondertussen belde nik mijn zus die wilde ik graag bij de bevalling hebben. Ik ben ook bij beide bevallingen van mijn zus geweest. Hoe mooi is het dat we dat met elkaar kunnen delen.

Na een half uur onder de douche te hebben gestaan wilde ik toch liever terug in bed gaan liggen. De weeën waren doorgetrokken naar mijn benen en wist me daardoor geen houding te geven onder de douche.

Mijn zus, moeder & schoonmoeder waren ondertussen ook gearriveerd, je zal wel denken, WAT?! Allemaal bij de bevalling? Ja ze waren er allemaal bij en ik vond het super fijn.

Eenmaal terug in bed kreeg ik enorme persdrang. Ik gaf aan dat ik echt het gevoel kreeg dat ik moest persen en dat ik echt pijnbestrijding wilde. De verloskundige zei dat het meestal niet zo snel ging bij een eerste bevalling maar plakte wel vast de stickers op zodat ik later de pijnbestrijding kon krijgen. Ik vroeg of ze toch wou kijken hoeveel ontsluiting ik had, want ik wist gewoon zeker dat ik kon gaan persen. En inderdaad ik had binnen een half uur tijd 9 cm ontsluiting, doordat alles ineens zo snel ging was er geen tijd meer voor pijnbestrijding, voordat ik daar iets van zou voelen was ik waarschijnlijk al bevallen. Na een mooie maar ook intense bevalling van een uur is op 08 november 2018 om 10:00 ons wonder Jem Jamy geboren.

Liefs x