Snap
  • Bevallingsverhalen

Wat?? Je kind bij de bevalling

Ik las van de week een artikel over moeders die bevallen met hun oudere kind erbij. Ik vind dat best heftig. Jij?

Oke ik ben net bevallen en misschien komt het dus omdat mijn bevalling nog vers in mijn hoofd zit. Maar ik las dus een artikel over moeders die bevallen en dier ervoor kiezen om hun oudere kind dan bewust erbij te laten zijn. Ik kan me nog voorstellen dat als het heel snel gaat en het is avond dat je kind bijvoorbeeld opeens in de slaapkamer staat terwijl je aan het bevallen bent.

Maar ik vind een bevalling echt heftig joh. Geeft dat geen trauma bij een kind als die zijn moeder zoveel pijn ziet lijden? Wat denken jullie?

6 jaar geleden

Ik denk niet dat als ik een tweede keer zou bevallen, ik mijn dochtertje erbij zou hebben. Ze heeft al een trauma uit het ziekenhuis opgelopen. Dus die trekt het sowieso niet om erbij te zijn. Voor mij persoonlijk, ik zou me niet op mijn gemakt voelen. Ze is nog klein en misschien snapt ze het niet en wil ze zelf op dat moment aandacht die je niet kunt geven.. Ik benhet er denk ik wel mee eens dat het een potentieel trauma is voor een kind, ongeacht de leeftijd.

6 jaar geleden

Mijn dochters, 7en 8 jaar wilden destijds heel graag bij de bevalling van hun jongere zusje zijn. Ik heb in het midden gelaten of dit kon maar wel altijd alle vragen omtrent bevallen eerlijk beantwoord. De bevalling kwam op gang en de meiden kwamen zo af en toe eens bij me kijken hoe het ging. Waren bij het breken van de vliezen, hartje luisteren. Tussendoor gingen ze ontbijten en spelen, oma was ook in huis. Toen het zover was konden ze er inderdaad bij zijn en kregen ze van de verloskundige een mooi plekje bij het hoofdeinde van het bed. Ze waren bij de bevalling, geen vol zicht op mijn onderkant maar konden wel hun zusje meteen zien. Bloed werd meteen toegedekt dus daar zagen ze niet zoveel van en ze mochten de navelstreng doorknippen en mee de apgar score doen. Ze vonden het erg indrukwekkend en we hebben er veel over nagepraat zodat het ook een plekje heeft gekregen. Dit was mogelijk door de goede begeleiding van de verloskundige en kraamverzorgster. Waarom zou je je kinderen noet bij zo iets moois als een geboorte laten, het is iets puurs en natuurlijks. Als moeder moet je je wel kunnen ontspannen en afsluiten voor de andere kinderen denk ik.

6 jaar geleden

De vriendin van mijn ex beviel 4 jaar geleden van hun kindje. Dat is gefilmd en mijn zoon toen 6 moest verplicht de bevallings film kijken zelfs het moment dat zijn zusje uit haar geperst werd. Hij heeft het er na 4 jaar soms nog over. Over het gegil het rare gekreun en de aanblik dat hij haar geboren zag worden. Ik heb er eens met ze over geprobeerd te praten maar helaas ze kijken gewoon anders tegen zulke dingen aan als ik. Maar ik zou zoiets dus niet doen.

6 jaar geleden

Mijn tweede bevalling ging erg snel. Mijn dochter van bijna 3 was wakker geworden (7:30) en mijn partner had haar mee naar beneden genomen en met een boterham voor de tv gezet. Hij liep telkens op en neer naar mij en haar. Oma was onderweg om haar op te halen. De bevalling ging zo snel dat de vk zei dat mijn man beter met mijn dochter naar boven kon komen, anders zou hij de bevalling nog missen..... Dat was voor mij echt geen optie.....dan maar even alleen op de bank! Gelukkig kwam oma net op tijd en is ze maar beneden op de bank bij mijn dochter gaan zitten. Nadat ons zoontje geboren was, mocht de grote zus als eerste komen kijken en even later oma!