Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • Bevalling
  • hotel
  • onverwacht
  • onverwachte

Vrouw met buikpijn 'niet zwanger' volgens dokter, kort daarna bevalt ze in hotelkamer

Dat is vanavond te zien in een aflevering van 'Ambulance' op BBC One.

Vanavond is er een opmerkelijke aflevering te zien in de realityserie Ambulance op BBC One. Een vrijdagavondshift van de North West Ambulance Service in Manchester neemt een gekke wending als er iemand belt om te zeggen dat er een vrouw onverwacht bevallen is in een hotel in de stad. Diezelfde dag had een dokter haar verteld dat haar buikpijn niet op een zwangerschap wees. 

Negatieve zwangerschapstest

De kersverse moeder Stacey (25) had de schrik van haar leven, omdat ze niet wist dat ze zwanger was. Vlak voor de bevalling was ze naar een bijeenkomst geweest van Harry Potterfans, maar ook was ze bij haar huisarts langs gegaan, omdat ze last had van haar rug en buik. Er was onder andere een zwangerschapstest uitgevoerd, maar die was negatief. 

Persdrang

Na de bijeenkomst was ze in haar hotelkamer, toen ze opeens naar het toilet moest en persdrang voelde. Tot haar grote verbazing beviel ze van een meisje, dat in de toiletpot viel. Haar vriendin Rebecca belde in paniek de hulpdiensten: "Mijn vriendin voelde zich vandaag niet lekker en ze is net bevallen van een baby. Twee of drie minuten geleden", klinkt het. Op de vraag hoe lang Stacey zwanger was, antwoord ze: "Geen idee. Ze wist niet eens dat ze zwanger was. De baby huilt en gilt". 

In de aflevering is te zien hoe de hulpdiensten aankomen in het hotel en hoe de ambulancebroeders Stacey vinden in de badkamer van haar hotelkamer, waar ze onder het bloed zit en de baby in haar armen houdt. Dan vertelt Stacey over de pijn die ze in haar rug had: "Het volgende moment was ik aan het persen en voelde ik plots een hoofdje. Opeens lag ze in de toiletpot. Ik moest haar eruit vissen". Stacey begrijpt niet hoe de dokter gemist kan hebben dat ze zwanger was.

Bloeding

Al snel wordt duidelijk dat de vrouw een bloeding heeft en dringend naar het ziekenhuis moet. Alles komt gelukkig goed met moeder en dochter. De dochter draagt de naam Elizabeth Alice Rose. Stacey onthult dat zij en haar vriend Tom inmiddels helemaal aan hun nieuwe gezinssituatie gewend zijn.

De aflevering van Ambulance is vanavond te zien op BBC One, om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Bron: HLN