Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • zwanger
  • bizar
  • symptomen
  • onverwacht

Vrouw bevalt 45 minuten nadat ze ontdekte dat ze zwanger was

De baby is kerngezond ter wereld gekomen.

Een vrouw uit Glasgow, Schotland, is bevallen van een dochtertje zonder dat ze al die tijd wist dat ze zwanger was. Pas 45 minuten voor de bevalling deed ze de schokkende ontdekking.

Bult op haar maag

Het gaat om de 19-jarige Emmalouise Leggate. Ze ging op 16 juli 2018 slapen, gewoon zoals elke andere avond. 's Nachts werd ze wakker toen ze plots een bult op haar maag voelde. Met gierende banden ging ze naar het ziekenhuis, maar nog voordat ze daar aankwam, beviel ze van een dochtertje op de parkeerplaats van het ziekenhuis. 

Geen symptomen

Leggate heeft nooit doorgehad dat ze zwanger was. Ze slikte al die tijd de pil en had gewoon een strakke buik. De baby zat meer tegen haar rug aan dan tegen haar buik. "Ik had geen zwangerschapstest gedaan, omdat ik totaal geen symptomen had. Ik heb haar nooit voelen schoppen en ik heb nooit last gehad van ochtendmisselijkheid. Toen ik de pil begon te nemen, bloedde ik een beetje, maar toen mijn menstruatie uitbleef, dacht ik dat het door de pil kwam. Ook had ik totaal geen buikje, maar ik merkte wel dat ik aankwam. Dat probeerde ik tegen te gaan door te gaan sporten'', vertelt Leggate aan Metro.co.uk.

Ik had geen zwangerschapstest gedaan, omdat ik totaal geen symptomen had.

Spiraaltje

Het kindje, Ciara Louise Lamont, werd kerngezond geboren. Leggate is dolgelukkig met haar tweede dochtertje. "Het is het mooiste dat me overkomen is. Maar het blijft bij twee kindjes. Geen verrassingsbaby's meer, dankjewel'', lacht ze. 

Inmiddels is ze gestopt met de pil en heeft ze een spiraaltje genomen. “Het heeft mij wel aan het denken gezet over voorbehoedsmiddelen. Vlak na Ciara ben ik overgestapt op een spiraaltje. Dat voelt veiliger aan. En voor de zekerheid doe ik zo nu en dan een zwangerschapstest”, laat ze weten. 

Bron: Metro