Snap
  • Bevallingsverhalen
  • oma
  • zwanger
  • bijzonder
  • kleinkinderen
  • drieling

Vrouw (55) zwanger van drieling van haar dochter

Dat bood ze aan nadat het haar dochter maar niet lukte om zwanger te raken.

De nu 69-jarige Tinina Cade droeg de drieling van haar dochter in 2004, toen ze 55 jaar oud was. Dit deed ze nadat haar dochter niet zwanger kon raken. "Je doet alles voor iemand van wie je houdt."

Endometriose

Tinina's dochter Camille Hammond heeft endometriose. Dat is een aandoening waarbij weefsel, dat normaal de binnenkant van de baarmoeder bedekt (het baarmoederslijmvlies), buiten de baarmoeder groeit. De aandoening kan de vruchtbaarheid beïnvloeden, zo ook bij Camille. Jarenlang probeerden zij en haar echtgenoot Jason zwanger te raken. Na zes mislukte IVF-pogingen bood Tinina aan om een baby te dragen voor het stel. 

Drieling

Er werden drie embryo's van Camille geïmplanteerd, elk bevrucht met het sperma van Camille's man Jason. Alle embryo's bleken zich goed te ontwikkelen en dus droeg Tinina een drieling. Ze was toen 55 jaar oud. Camille noemt haar moeder een 'held'. 

Zwaar

Het was een zware zwangerschap voor Tinina. Ze zat in een rolstoel en kon niet meer traplopen. Ondanks dat droeg ze de drie baby's totdat ze zeven weken te vroeg werden geboren. Dat was in december 2005. Camille's 'wonderkindjes' Kai, Aaron en Simone zijn nu 14 jaar.

Geen verwarring

De kinderen weten dat hun grootmoeder degene is die ze heeft gedragen en daar zijn ze helemaal tevreden mee. Tinina laat weten dat de situatie geen verwarring oplevert. Ze behandelt de drieling op dezelfde manier als haar andere kleinkinderen. 

Bron: Dailymail