Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallingsverlof
  • 41weken
  • overtijd
  • bijnabevallen
  • Uitgerekendedatum

Ver over de uitgerekende datum

Niet cool baby

Vanaf 37 weken zit je er klaar voor: het kan vanaf nu elk moment beginnen. IIEEHHH

Zelf had ik verlof vanaf 36 weken, we waren begin van het jaar verhuisd en er stonden nog heel wat klusjes die ik af wilde maken voor de baby kwam. Het was godsgruwelijk warm, mijn voeten waren opgezwollen tot olifanten poten maar ik moest en zou dat lijstje afmaken. (iets met nesteldrang) Dus hup, klussen met die handel.

Mijn hoofd was er zeker nog niet klaar voor dat de bevalling zou beginnen. Er leek ook nog bijzonder wijzig te gebeuren dus ik vond het wel prima. Ook is de kans dat je voor de 40 weken bevalt bij een eerste een stuk kleiner dan erna.

40 weken

Vanaf nu was het echt. Tassen stonden klaar, huis opgeruimd, de klusjes die ik wilde doen had ik gedaan. Dus nu begon het wachten. Iedere middag lekker een middagdutje nu dat nog in alle rust kon. Als er deze week niks zou gebeuren zouden we volgende week proberen te strippen. We maakten samen nog veel lol, gingen lekker op pad en droomde over hoe ons kindje eruit zou zien. Aangezien de meeste bevallingen snachts beginnen gingen we elke avond naar bed met het idee of dit misschien DE nacht zou zijn.

41 weken - strippen, wachten, wachten een nog eens wachten

Ik hou ervan om projecten te plannen, aan het grotere plaatje te werken, met mensen over de toekomst te praten. En nu zat hier, zittend, wachtend, het leven op pauze tot we weer verder konden.

Natuurlijk ben je blij dat alles goed gaat, dat je je kindje kunt voldragen en gezond is. Maar als je weken alles voor een laatste keer doen is het soms ook wel eens op. Waar het in week 40 allemaal nog wel grappig en oké was, werd het in week 41 vooral psychisch heel zwaar. Twee keer werd ik gestript, op maandag met 41 weken en op woensdag. Twee keer gebeurde er precies helemaal niks.

Op vrijdag hadden we overleg met het ziekenhuis dat ik na het weekend ingeleid zou worden. We waren beiden helemaal op en we hebben die week heel wat tranen gelaten. We legden ons erbij neer dat we zeker tot maandag/dinsdag of woensdag moesten wachten voor we ons kleine snuitje zouden ontmoeten.

Festivalletje

Dit weekend werd er in Tiel het festival Appelpop georganiseerd. Aangezien het maar 10 minuten van ons huis vandaan was besloten we om 's avond even een kijkje te gaan nemen. lichamelijk voelde ik me goed dus lopend gingen we erheen. Tijdens het dansen voelde ik wel behoorlijk wat harde buiken maar nam aan dat dit van het wandelen en dansen kwam.

Een aantal dronken mensen vroeg me wanneer ik was uitgerekend, bijna twee weken geleden antwoord ik. Met enige verbazing staarde ze me aan. hihi. Het was fijn even lekker ergens anders mee bezig te zijn en het even los te laten. Maar toch voor de zekerheid niet te laat naar huis want je weet het nooit, dus om 11 uur lagen we in bed.

Dat bleek maar goed ook want dat dansen had toch zijn vruchten afgeworpen!

Gerommel in de buik

Om 2 uur 's nachts werd ik wakker van wat gerommel in mijn buik. Nee, hiermee kon ik echt niet slapen maar of het nu begonnen was kon ik ook niet met zekerheid zeggen. Ik wilde ook niet voor niks mijn vriend wakker maken dus dan maar uit bed. Daarnaast kon hij de extra slaap goed gebruiken mocht het wel zo ver zijn.

Ik ging naar beneden en ruimde het huis op, vaatwasser nog even aan. Al weken was het huis strak aan kant elke avond maar aangezien we het hele gebeuren maar even losgelaten hadden was dat vandaag even niet zo.

Langzaam werd het me steeds duidelijker dat het toch echt begonnen was. Zo bijzonder, als het dan het echte werk is dan weet je dat blijkbaar, zelfs al is het de eerste keer en heb je geen idee hoe weeën voelen.

Volgende week de bevalling zelf, Iets met een vacuümpomp 😅

Wanneer kwam jouw kindje? Te vroeg, te laat of hoorde je bij die 4% die op de uitgerekende datum beviel?

2 jaar geleden

Bijna 38 jaar terug. Tweeling ( 1 overleden met 40 weken) bevallen met 43 weken.geen kunstgrepen, wel wel lange en zware bevalling.

2 jaar geleden

5 keer te laat bevallen 🤣

2 jaar geleden

De eerste kwam met 39+4 (ze zouden maandag inleiden, vrijdag kwam ze) en met 40+1:46 als ze die ok iets sneller gefixt hadden hadden we gratis geboortekaartjes gehad......zou dinsdag ingeleid worden........

2 jaar geleden

Lichamelijk was het bij mijn tweede ook wel stuk zwaarder. Dus toen we met 41+5 in het ziekenhuis waren voor een filmpje zei ik ook: ik ga niet weg hoor. Omdat het de tweede was zei de gyn dat dat helemaal goed was en dat ze het gewoon in gang gingen zetten