Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • weeen

Vandaag precies en jaar geleden begon de bevalling

Ja het is al weer een jaar geleden (2aug 2011) dat de bevalling van Suzannah begon. Ik was 37weken en 5dagen en het enige wat ik dacht was:

Ja het is al weer een jaar geleden (2aug 2011) dat de bevalling van Suzannah begon.

Ik was 37weken en 5dagen en het enige wat ik dacht was: dit kunnen geen weeën zijn...toch? Ik was alleen en mijn man was aan het werk in Amsterdam. Het was een heerlijke zomerse dag en mijn schoonouders waren onderweg naar mij om samen met mij en Megan even naar het strand te gaan. Ze zouden er rond 14uur zijn dus ik dacht om 13uur nog even op bed te gaan liggen. Megan was ook net naar bed dus ik had even tijd voor een dutje, tenminste dat dacht ik.

Ik lig net op bed als ik de eerste wee voel. Het rommelde al langer, maar ik gaf er niet zo veel aandacht aan. Tot dat de volgende 3min zich aankondigde.. en de volgende en de volgende ze kwamen wel erg kort op elkaar en ik besloot toch de verloskamers te bellen voor advies. Ik vertel dat ze wel om de 3min komen en minimaal 1min aan houden. Ze zei: "ik tel wel even met je mee" Conclussie: ze komen heel snel achter elkaar en houden heel lang aan. Ze zei dat ik zo snel mogelijk daar naar toe moest komen. Maar hoe doe ik dat? Ik heb geen auto, ben alleen? Kindje in bed, ik raak volledig in paniek en besluit mijn schoonouders te bellen het was inmiddels 14.15: waar bleven ze nu? Ze staan in de file.. ohhh en nu?

Mijn schoonmoeder besluit een ambulance te bellen en om 14.30 lig ik in de ambulance en met gillende sirenes gaan we naar Amsterdam. Ik kan zeggen dat het met een weeën storm in de ambulance liggen niet bepaald een pretje is!

Daar aangekomen bleek ik nog maar 2cm ontsluiting te hebben maar door de kracht en hevigheid van de weeën mocht ik wel blijven.

Uiteindelijk is Suzannah pas op 4aug 2011 om 21.12 geboren! Ik was niet alleen blij dat ze geboren was maar ook dat ik eindelijk van die verloskamers af mocht ;-)