Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevallen
  • #bevallingsverhaal
  • positiefbevallingsverhaal
  • #thuisbevalling

Van ziekenhuis bevalling naar een onverwachte thuisbevalling

Het was 3 mei 2019 toen de weeën snachts om 02.15 begonnen. Ik was nog aan het twijfelen of dit voor weeën waren of dat het weer is vals alarm was. De laatste anderhalf week had ik dat dus al 3 keer gehad . Daardoor zat ik voor me bevalling wel al op 2 a 3 cm. 

Om 04:00 wist ik het zeker dit zijn echt echt weeën. Gelijk de verloskundige gebelt. Die zou om 06:00 komen. Ik dacht alleenmaar WAT pas over 2 uur. Dat kan toch niet. 

Terwijl ik weeën aan het opvangen was staand gebogen over de box. En af en toe overgaf van de misselijkheid. Dacht manlief nog wel even een eitje te bakken ( SERRIEUS?) . Zijn excuus was dat we een paar dagen geleden in het zieke huis zoveel honger hadden dat die beter maar alvast een eitje kon bakken 😅.

Toen de verloskundige om 06:00 kwam bleek ik pas bijna 5 cm te hebben. Ze zou er binnen anderhalf a 2 uur weer zijn. Want ja de eerste is meestal niet zo snel. 

Toen de verloskundige net weg was begonnen me weeën storm. Ik kon ze bijna niet houden. Had soms maar een halve minuut om op adem te komen.En was bang dat we het dalijk alleen moeste doen.  Maar eigenlijk zat ik vooral in mijn eigen bubbel. 

Toen de verloskundige kwam om 07.30 zag ze het gelijk aan me. Moest meteen gaan liggen en ze checkte me ontsluiting en PLONS daar ging ook het vruchtwater. De verloskundige vertelde dat ik al bijna 9 cm had en dat er eigenlijk geen tijd was om nog naar het ziekenhuis te gaan (Wat ik wel heel erg graag wou !)  Maar je wilt niet in de spits naar Rotterdam rijden. Dan komt je baby zeker weten op de snelweg op de wereld .

Toen begon de chaos. Kraamhulp werd snel gebelt en mijn man en de verloskundige rende door het huis om alle kachels aan te zetten, kleertjes te warme en alles voor überhaupt de bevalling  klaar te zetten. Bevalkruk kwam uit de auto  en ook een kraampakket  (die ik met me chaotische hoofd vergeten was te bestellen OEPS) rond 08.00 ben ik begonnen met persen. Om 08:10 kwam de kraamhulp binnen gerend. Ik vond de beval kruk zelf zo onprettig zitten. Dus ben ik op bed gegaan. Toen mocht ik actief echt gaan persen. (Lang leven de stalen stangen aan de achterkant van me bed HAHAH. )

Niemand wist dat ik aan het bevallen was , maar ik heb nog heel snel naar Jeffrey geschreeuwd dat die een appje door moest sturen in de groepChat. 

Na een half uur persen om 08:46 kwam onze dochter ter wereld Milou . Ze woog 3820 gram en was 52cm.

Wat was ik achteraf blij met mijn thuis bevaling wat was dat heerlijk. Ik zou het iedereen aanraden die de mogelijkheid heeft natuurlijk !