Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Neonatologie
  • Groeiachterstand
  • 26weken

Van de hemel naar de hel

475 gram en 29cm.

Wel waar zullen we beginnen?

My Story

Eind april maakten mijn vriend en ik de beslissing om toch voor een kindje te gaan. 7 Juni hadden we dan een afspraak bij de gyneacoloog voor het verwijderen van het spiraal. Ze had ons gezegd dat het gemakkelijk tot een jaar kon duren voor ik eventueel zwanger zou geraken. 

Wel, 13 juli, amper een maand later, zat ik daar dan in de zetel met een positieve zwangerschapstest. Compleet in shock. Zo snel had ik het nu ook niet verwacht. De huisarts en gyneacoloog zeiden me dat het een teken van een goede gezondheid was.

In het begin wat een zalige zwangerschap had ik. Beetje misselijk maar ey zeker te relativeren als je weet wat er komt...

Week 20 van de zwangerschap bam bye bye roze wolk. Het harde verdikt te horen gekregen dat de placenta niet werkt zoals het moet.

5 weken lang werd er aan mijn lijf geprutst.

Echo's, bloedafnames, urinestaaltjes, vruchtwaterpunctie... yep UZ Gent heeft al mijn vloeistoffen gekregen buiten men 💩 niet. Een grens te ver misschien? 😅.

22 December werd ik dan opgenomen in het ziekenhuis. Op 25weken + 5 dagen. Alles werd in gereedheid gebracht om mij klaar te stomen voor de bevalling, met hopelijk lang uitstel... ohja uiteraard weer nog wat staaltjes bloed, urine en dergelijke afgegeven.

24 december: hell of a Ride

We uploaden nog even een 'gezellig' kerstfototje want ja alles was ok. Na de upload van de kerstfoto voor de derde keer aan de monitor. En daar liep het fout. Een te harde daling in het hartritme. En daar gaat mijn roze wolk. We moeten starten. Het word te gevaarlijk.

10!! Ruggenprikken gekregen voor de epidurale, maar uiteraard lukte dit niet. Speldenkussen deel 20 voelde ik mij. Het werd dan toch algemene verdoving.

Om 23u45 ontwaakte ik uit verdoving.

Wat een helse pijn had ik, maar eeej als ze dan tien minuten later binnen rijden met de couveuse met jouw zoontje. Dan vergeet je de pijn en loop je vol over Van liefde, trots en nog eens liefde.

Een pak sneller dan verwacht maar daarom niet minder welkom.

James♡

Geboren op 24 december 2021 om 23u09. Met een gewicht van 475 gram en 29cm.

James ligt nu op Neonatologie. 

Vervolg van het verhaal komt nog.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mel7?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.