Snap

Van beval cursus naar keizersnede herstel

'Hij ligt nog steeds in stuit', zei ze toen ik voor de 3de keer in korte tijd op de behandeltafel lag. Shit! Of toch niet? Ik stond voor de keuze om de baby te laten draaien, of te wachten in de hoop dat hij toch zelf nog zou draaien. Deze kans was zeer klein, want hij zat zo een beetje de gehele zwangerschap rechop! Zonder enige informatie, helemaal blanco, heb ik 2 draaipogingen gedaan. Geen pretje als je het mij vraagt en 2 keer bont en blauw naar buiten zonder enig resultaat. 

2 keer bont en blauw naar buiten zonder enig resultaat.

Wilt u een keizersnede, of gaat u het proberen ? 'Je moet sterk achter je keuze staan als je normaal wilt bevallen en de kans is groot dat je alsnog een keizersnede krijgt', zei de verloskundige. Gek genoeg had ik ergens al die tijd al het gevoel dat ik een keizersnede zou krijgen en ergens vond ik dat niet zo erg. Ik besloot absoluut niet vaginaal te bevallen. Sterker nog ik was doodsbang dat hij eerder zou komen en het dan alsnog zou moeten proberen...Maar alles verliep op rolletjes. Zoals gepland 28 november 2018 08:00 zou hij gehaald worden, een klein weekje eerder. 

5 min heb je een kind zonder enige krimp!

Daar lag ik, zwetend van de zenuwen. Hoe gek... Je weet dat het komt; wanneer, hoe laat, je gaat liggen en binnen 5 min heb je een kind zonder enige krimp? Het voelde niet eerlijk tegenover al die persende vrouwen maar ik vond het helemaal prima. Kleine kanttekening dit was een gentel keizersnee wat betekent dat de baby direct bij je mag omdat de ruimte is voorverwarmd en er een extra paar handen bij zijn. Ik kan niet anders zeggen dan dat het meer dan prima was! Het dicht naaien duurde ongeveer 30 minuten,  hoewel ik het besef van tijd direct kwijt was toen ik hem in mijn armen sloot! Wauw!Maar daarna! Mensen, waarom zijn er tal aan beval cursussen, voorlicht avonden en persclubjes en zo weinig info over keizersnedes? Naïef als ik misschien was, dacht ik na een paar uur: goh, ik ga eens douchen. Niet wetende dat ik tijdelijk deels verlamd zou zijn en 2 dagen aan slangen zou hangen? Je zit in een roes en alles is het waard, maar die nasleep is jammer. Niezen als je buikspieren net weer aan elkaar zijn genaaid is bijvoorbeeld geen pretje!

3 jaar geleden

Bizar toch dat je dat niet verteld wordt. Ik werd heel misselijk van de ruggeprik, moest dus dezelfde dag overgeven. Gaat dus niet met net aan elkaar genaaide buikspieren. Lachen? Ook niet... Niezen? Ook niet... en ik dacht na 24 uur, ik ga maar eens opstaan. Ik stond een halve seconde en ben weer gaan liggen, wat een pijn. De verpleegkundige heeft me echt moeten overtuigen om het nog eens te proberen. Ik vond mijn bevalling prachtig, maar het herstel was een nachtmerrie. Ik had dat zo niet verwacht.

3 jaar geleden

Wat leuk nog een kleintje. Ik vond de geplande keizersnede zelf prima. Het moment zelf dan was vrij pijnloos en snel. Bodhi mocht ook direct bij mij en er was iemand om foto’s te maken. Ik hoor vaak dat met Een spoed deze opties er niet zijn dus in dat geval is gepland wel veel fijner natuurlijk. Het feit dat je ook weet hoe wat wanneer is gek haha 🤍🤍

3 jaar geleden

Heb je verhaal gelezen en er zou idd meer uitleg mogen komen over het bevallen met een keizersnede. Ben zelf ook met de eerste bevallen met een spoed keizersnede en de volgende in oktober dit jaar word gepland . Dus ik kan niet wachten tot het zo ver is 😁