Snap
  • Bevallingsverhalen
  • premiepower

Van afspraak bij de verloskundige na bevallen met 32+2

2 februari 2017 had ik om 10 uur een afspraak bij de verloskundige voor een controle. Alles was goed had wel gezegd dat ik veel last had van mijn bekken. Ik kreeg als tip om naar de fysio te gaan. Ik ging weer naar huis toe appte mijn man en zei ik ben weer door de keuring heen hoor! Ik vroeg hem of hij al nieuws had van zijn moeder want die werd die dag geopereerd aan haar hart. Nog geen nieuws zei hij.

Toen ik thuis kwam dronk ik even wat en ging ik even onder de douche dit hielp tegen de bekkenpijn. Ik was mij aan het wassen en toen zag ik ineens een hoofdje.... ik raakte in paniek belde mijn man 4 x maar die nam niet op. Ik belde toen mijn moeder en ik zei in paniek mama ik ben bevallen. Mijn vader belde 112 en mijn broer sprong op de fiets naar mij toe om de deur voor de ambulance open te doen. Tijdens het bellen hielt mijn zoon op met ademen ik was namelijk nog maar net 32+2 weken zwanger. Ik heb zijn neus schoongemaakt en op zijn rug geklopt tot ik weer een ademhaling zag. Mijn broer kwam binnen deed de hond even in de bijkeuken en kwam naar boven toe. 1 min later kwamen er 2  ambulances. Er kwam een broeder de badkamer binnen en die schrok hij zei o shit en liep weer weg. Ik was niet meer in paniek omdat er nu mensen waren en ik niet meer alleen was. Maar omdat de ambulance broeder zo reageerde had ik zo van wat is er mis. Hij ademd en ik zit er rustig bij.. hij vroeg of ik kon gaan staan dit ging een beetje moeilijk omdat ik mijn zoon nog in mijn handen had maar is uiteindelijk gelukt. Mijn zoon werd afgedroogt en ingestopt met handdoeken en op mijn borst gelegd. Op dit moment kon ik het nog steeds niet bevatten dat ik net was bevallen. Ze hebben mijn verloskundige opgebeld en die zou komen. Mijn vader heeft mijn man gebeld en die is met een te hoge snelheid naar huis gekomen en ook zonder iets te zeggen tegen zijn collega's en baas... toen mijn man er was en de kleine naar beneden mocht om naar het ziekenhuis te gaan heb ik mijzelf aangekleed omdat ik het allemaal te lang vond duren we waren al 1,5 uur verder. We moesten eerst wachten op de verloskundige toen op de couveuse ambulance. Ze schrokken dat ik zelf naar beneden kwam of er niks was gebeurd.

Ik ging op de brancard liggen en werd naar de ambulance gebracht. De hele buurt was uitgelopen om te kijken wat er was gebeurd op dit moment stonden er 3 ambulances in de straat. Eenmaal aangekomen in het UMCG werd ik naar de kraam afdeling gebracht en mijn zoon naar de neonatologie. 

Word vervolgd.

3 jaar geleden

Heeeeel bijzonder!