Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • familie
  • Bevallingsverhaal
  • toeval
  • broers

Twee broers worden drie minuten na elkaar vader

Dat alles gebeurde op dezelfde afdeling in hetzelfde ziekenhuis in een kamer naast elkaar!

De Belgische broers Jordi en Sweder Broes werden deze week allebei voor het eerst vader, allebei op 10 augustus. Extra bijzonder: er zit slechts 3 minuten tussen de twee geboortes en hun partners bevielen op dezelfde afdeling in hetzelfde ziekenhuis in een kamer naast elkaar. De aankondiging van het heugelijke nieuws gebeurde ook al (toevallig) op hetzelfde familiefeest.

Op 25 december 2018 zat de familie Broes gezellig rond de kersttafel van opa Florent en oma Agnes, wanneer Sweder Broes (30) het bijzondere nieuws deelt: hij en zijn vriendin Lynn Van Campenhout (29) verwachten hun eerste kind. Sweders oudere broer Jordi (32) en zijn vriendin Heleen Vermeulen (30) keken elkaar geschrokken aan. Ook zij hadden die avond een aankondiging gepland. Exact hetzelfde. "Wij hebben ook iets te vertellen’’, zei Jordi. Het geluk in de familie kan niet op. Het eerste kleinkind werd verwacht op 9 augustus, het tweede een weekje later, op 16 augustus. 

Op 10 augustus om half vijf 's ochtends arriveerden Jordi en Heleen op de spoedafdeling van het ziekenhuis, een weekje eerder dan gepland. 45 minuten later reden ook Sweder en Lynn de parkeerplaats op. "Daar stond de bedrijfsauto van Jordi", zegt Sweder. "Omdat we bij hetzelfde bedrijf werken, herkende ik die meteen. We wisten dus dat zij ook binnen waren. Alleen wilde het personeel niets zeggen, vanwege hun beroepsgeheim. Toen we elkaar even later op WhatsApp spraken wisten we zeker: Onze kinderen zouden op dezelfde dag ter wereld komen."

Seppe Broes, het zoontje van Sweder en Lynn werd als eerste geboren, om 13:35 uur. Amper drie minuten later klonk in de kamer ernaast ook een huiltje. Daar werd Céleste Broes, dochter van Jordi en Heleen, geboren. "Toen moesten we onze ouders nog de grootste verrassing van hun leven bezorgen. Toen Sweder hen belde via FaceTime om het goeie nieuws te vertellen, stak hij ook even de gang over. Want ja, er was nog meer goed nieuws te melden. Onze ouders, zich van geen kwaad bewust dat Heleen wel eens een weekje eerder dan gepland kon bevallen zijn, schrokken zich een hoedje toen ze ons met een pasgeborene te zien kregen", vertelt Jordi lachend.

Het kersverse neefje en nichtje zorgden meteen voor een verwarring. "Toen de burgerlijke stand van Bonheiden onze kindjes hier ter plekke kwam registreren, gingen ze er al van uit dat Seppe en Céleste een tweeling waren. Dezelfde familienaam en amper drie minuten verschil. Je kan het hen niet kwalijk nemen", aldus Sweder.

Bron: AD