Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • prematuur
  • vroeggeboorte
  • #prematuur
  • #kleinejongen
  • #ikhouvanjou

Tranen van geluk!

Na een paracetamol gaan we allebei slapen. Hoewel.. Slapen... Draaien en de andere kant op draaien en een rondje door de woonkamer lopen en weer naar het toilet. Wat een hel. Hoe moet dit nog zeker 5.5 week?

Onze vrienden waren op de hoogte van de harde buiken die ik had, en toen een vriend zag dat ik nog online was op WhatsApp om 2.30, besloot hij gezellig te bellen. Na ongeveer 10 minuten vertelde ik hem dat ik echt niet meer kon praten, dus besloten we op te hangen.

Nog even naar het toilet en waren mijn vliezen nu gebroken? Of kan ik ineens mijn plas niet meer ophouden. Ik besluit dat dat het laatste moet zijn. Ik kruip toch maar naast mijn man in bed. Ook hier is geen houding prettig en ik besluit weer op te staan. Het zijn toch gebroken vliezen! Ik maak mijn man wakker en terwijl hij het ziekenhuis belt en dweilt, probeer ik de weeën op te vangen.

We mogen wéér naar het ziekenhuis komen. Mijn moeder roept al weken dat ik mijn vluchttas moet inpakken en ik lach haar al weken uit (sorry mam, je had gelijk!). Nu moest ik dus tijdens de weeën nog wat spullen bij elkaar zoeken.

In het ziekenhuis aangekomen om 04.00 blijkt dat mijn vliezen inderdaad gebroken zijn en dat ik 1cm ontsluiting heb.  Ze gaan geen weeënremmers meer geven, want ik ben de 34 weken gepasseerd. 

Er is geen verpleegster beschikbaar voor mij en daarom krijg ik geen pijnstilling. Ik moet echt wachten tot de ochtend ploeg er is. Om 08.00 is er dan eindelijk iemand met zo'n heerlijk pompje. Even op adem komen en rond 08.30 vraag ik of het misschien kan zijn dat ik wat druk voel? Ze hebben het tussendoor niet meer gecontroleerd en ik blijk al 9cm ontsluiting te hebben. De pomp gaat uit en ik mag direct gaan persen. De verloskundige roept iedereen op en zet snel alles klaar. Ik voel de persweeën niet en ik ben blij dat de verloskundige verteld wanneer die er zijn. Na 45 minuten is daar dan eindelijk onze mini! Kleine Dendé. Wat een rijkdom.