Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevallingsverhaal
  • #zwangerschapsverhaal

Super snelle tweede bevalling.

Onze zoon is 9 maanden oud als ik weer een positieve zwangerschapstest in handen heb. Wat een geluk dat het ons zo snel weer gegeven is! Helaas door zwangerschapsischias kon ik hierdoor lang niet zoveel genieten als van de eerste. Maar wel een leuk vooruitzicht; een december kindje. Ik ben namelijk met kerst uitgerekend! 

Tweede kerstdag 26-12-2019. 

Het is kerst, en we vieren de feestdagen rustig dit jaar want ik ben inmiddels vandaag 40 weken zwanger. Onze eerste kwam met 39 weken dus ik voelde me al een week 'overtijd'! We sjoelen die middag wat en eind vd middag komen mijn schoonouders Chinezen. Ik dacht nog die ochtend; had ik  speciaal een kerstpakje in maat 50 gehaald maar die zou ons mannetje niet eens aan krijgen! Wist ik veel!

Na het eten is het 17:30 en voel ik de eerste wee. Ik herken hem gelijk, mijn eerste bevalling duurde 5 uurtjes en had ik pas na 4 uur weeën de verloskundige gebeld, en waren we nog maar net op tijd in het ziekenhuis. Maar dit was pittiger, dat voelde ik gelijk! Mijn schoonouders waren er nog maar ik belde mijn moeder op dat ik graag wou dat ons zoontje die avond bij hun ging logeren, omdat dit kindje wel eens snachts zou kunnen komen. Niet wetende hoe snel dit kon gaan achteraf.

Echter na een uur weeën (18:30) kwamen de weeën al non stop en belde ik de verloskundige. Die stapte gelijk in de auto maar omdat het 3 kwartier rijden was vanuit de stad was ze om 19:15 bij ons. Ze checkte gelijk hoe het ervoor stond.. 6 cm! 

De paniek zag ze al in mijn ogen zei ze, want dit ging sowieso een thuisbevalling worden. Dat leek me doodeng.  Het ziekenhuis was een half uur rijden en dat durfde ze niet meer aan. Ik ook niet trouwens, want de weeën waren zo heftig en na een half uur had ik ook al persdrang. 

19:45 precies een halfuur nadat de verloskundige er was mocht ik gaan liggen op ons eigen bed, en na een paar korte persweeën werd om 19:54 onze prachtige zoon Dex thuis geboren!! Wat een rijkdom. En wat weer een record bevalling. De kraamhulp kwam 10 min te laat, haha. 

Dex Vince - 50 cm - 3570 gram