Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Ballonkatheter
  • inleiding
  • 40weken

Sneltrein bevalling deel 1

Ik neem jullie mee naar september 2020. Op dat moment ben ik 40 weken en 1 dag zwanger. Het is weer tijd voor de wekelijkse controle en helaas geen ontsluiting. Gelukkig wordt ik doorverwezen voor een plan van aanpak naar het ziekenhuis. 

Met 40 weken en 5 dagen mag ik naar het ziekenhuis en de kleine meid doet het goed, maar nog steeds geen ontsluiting. Met precies 41 weken zal er een ballon katheter worden aangebracht om ontsluiting te creëren en dan met 41 weken en 1 dag de inleiding. 

Ondertussen is het 20 september en ben ik 41 weken zwanger. Op zondagochtend op tijd richting ziekenhuis en na een echo en alle checks wordt de ballon katheter aangebracht. Meteen voel ik wat lichte krampen. Na het plaatsen van de ballon katheter moet ik nog een half uur blijven voor een CTG . Alles ziet er goed uit en we mogen naar huis. 

Nog geen 2 uren later valt ineens de ballon Katheter er al uit. De kans is aanwezig dat de ballon katheter niet goed heeft gezeten. Weer opnieuw naar het ziekenhuis, maar daar blijk ik al 3 cm ontsluiting te hebben. Op zondag wordt de inleiding niet verder in gang gezet. De volgende ochtend mag ik het ziekenhuis bellen en als er plek is dan wordt ik rond half 7 verwacht voor het inleiden. 

Wordt vervolgd.