Snap
  • bevallen
  • jongen
  • stortbevalling

Snelle bevalling: "Ons 3e wondertje werd geboren"

Na mijn ongelukje op de trap was ik er goed klaar mee.

Maar helaas ik moest nog even geduld hebben. Met 38 weken had ik een controle bij de gynaecoloog vanwege de bloeddruk. Als die nog te hoog was werd ik die week ingeleid, als de bloeddruk redelijk was werd het na de kerst. 

Je raad het al weken is die bloeddruk te hoog maar net op dat moment is die redelijk. 135/85 dus mevrouw u mag met 39 weken ingeleid worden. Ik kan je vertellen dit kwam even hard binnen. Ik was zo klaar met zwanger zijn en die pijn. Maar ja nog 7 dagen extra doorbijten kan ik ook nog wel.

27 december mochten we ons melden om 19.30u. Aan de ctg en na 30 minuten even toucheren voor de ontsluiting. De verloskundige had goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat ik al 3 cm ontsluiting had. Slechte nieuws is dat er dus geen ballon geplaatst kan worden en we weer naar huis moeten. 

28 december 2022 melden om 6.30u na een nacht vol voorweeën. Dus veel slaap heb ik niet gehad. Weer een half uur ctg en daarna toucheren. 4cm dus ze gaan de vliezen breken en mogelijk weeën opwekkers toedienen.

7.15u werden mijn vliezen gebroken. En begon de bevalling. Die ging heel snel. Vrij snel na het breken kwamen de eerste weeën. Die waren nog best goed te doen. Na een half uur/drie kwartier kwamen de weeën wel heel snel achter elkaar aan. Dus mn man gevraagd om de verpleging te vragen of ze konden komen. Die waren er snel met de opwekkers, want op de ctg leek het net of ik geen weeën had. Maar gelukkig zag iedereen dat die opwekkers niet nodig waren. 

Rond half 9 ging ik op bed om te kijken hoever de ontsluiting was. 8 cm oke ik ben er bijna. Nog even naast het bed staan, want op bed kan ik de weeën niet goed opvangen. Maar mijn benen houden het niet meer. Dus op handen en knieën op het bed over het hoofdeind hangen en die weeën opvangen. Ik wil persen, dat mag voorzichtig mee drukken. Maar foi wat doet dat pijn, toch maar weer zo goed als het kan wegpuffen😅 

Om 9u* zegt de verloskundige opeens. Je moet nu op je zij gaan liggen en persen, want baby vindt het niet leuk meer. Dus hup op mn zij en persen alsof mijn leven ervan af hangt. (Ik ben namelijk doodsbenauwd voor knippen en de vacuümpomp) nou 2 weeën verder en om 9.08* was onze kleine man er al💪 de reden waarom hij het moeilijk kreeg werd 2 minuten later duidelijk. De placenta kwam er al uit. Die had door de heftige weeën al los gelaten terwijl de kleine man er nog in zat. 

* er stond eerst een andere tijd, maar dat was een typfout

28 december 2022

Jesper

3665 gram 

50cm 


Maak nu je account aan op Mamaplaats & maak 3x kans op een DEPLAY Tablet t.w.v. €180! 🎁

1 jaar geleden

Wat grappig, onze zoon heet ook Jesper en is ook op 28 december geboren, maar dan om 21.08 en 4 jaar eerder dan jullie Jesper

1 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie Jesper!❤️