Terug
Blog header image

Snelle bevalling gevolgd door het hellp syndroom

Dit is mijn bevallingsverhaal die onverwacht begon en een nog onverwachter vervolg kreeg.

Het was dinsdagochtend en lag vanuit mijn bed televisie te kijken.Ik was op dat moment 37+1 week zwanger van ons eerste zoontje en eigenlijk totaal niet voorbereid op de bevalling. Mijn vriend liep op dat moment stage vijf minuten bij ons huis vandaan. Ik kreeg een harde steek/kramp door mijn buik waarvan ik echt zoiets had van woow wat was dat? En stond op uit bed en ging even op de bank zitten en kreeg plotseling het gevoel dat ik moest plassen eigenlijk met het moment dat ik op wil staan om naar de wc te gaan begint het gewoon te lopen en ik dacht bij me zelf plas ik nou serieus gewoon over me bank heen. Nadat ik daar handdoeken overheen had gedaan had gelukkig toentertijd een leren bank ben ik weer op bed gaan liggen vrijwel direct kreeg ik ontzettende buikkrampen waarvan ik op dat moment eigenlijk niet zeker was of het weeën waren of gewoon buikpijn. Wel was ik direct bang ik was helemaal alleen thuis dus ben ik weer opgestaan en mijn vriend gebeld of hij asjeblieft direct naar huis wou komen dat ik niet wist of de bevalling was begonnen maar dat ik hem echt nodig had. Hij is uiteraard direct gekomen dus 5 minuten later ongeveer half 12 stond hij naast me en zei ik dat hij de verloskundige maar moest bellen. Die zou zo snel mogelijk komen ondertussen had mijn vriend zijn moeder ook ingelicht en die en haar man kwamen ook direct en kwamen zo'n beetje tegelijk met de verloskundige binnen dit was allemaal ongeveer tegen kwart voor 12 ondertussen was mijn buikpijn nog geen moment gestopt. De verloskundige kwam eigenlijk heel rustig binnen met het idee dat ze even zou voelen en ik waarschijnlijk zo'n 3 cm ontsluiting zou hebben en het nog uren zou duren. Toen ze ging voelen was ze gelijk in alle staten je hebt 10 cm oh jee ik moet de beademingsapparatuur uit de auto halen en ik moet dit en dat. Blijf rustig liggen en ik heb hulp nodig! Gelukkig heeft mijn schoonvader een aantal jaar op de ambulance gereden dus die heeft wel enige kennis en ze eiste min of meer dat hij haar hielp hahah aangezien wij de hele zwangerschap echt met zijn tweetjes hadden gedaan echo'S en noem maar op was het ook onze planning om de bevalling op die manier te doen maar dat was dus niet meer mogelijk. Mij  schoonmoeder stelde voor dat ze wel in de woonkamer zal wachten maar dat vond ik op dat moment ook echt niet meer nodig en heb gezegt dat zij er dus ook gewoon bij mocht zijn. Dit vond ze geweldig want het was officieel haar eerste kleinkind. Al die tijd had ik onafgebroken weeën gehad en vrij snel kreeg ik persweeen wat ik wel apart vond is dat ik zelf mijn benen niet vast kon houden het lukte me gewoon niet dus aan me ene been zat me schoonvader en aan de andere mij vriend na de tweede perswee en twee heel harde gillen van mij was ons mannetje geboren. Mijn vriend en ik schrokken eerst heel erg omdat hij zo ontzetten paars/blauw dat wij echt zoiets hadden van is dit wel goed? Maar gelukkig trok dat zo weg en waren we ontzettend trotse ouders. Al met al heeft mijn bevalling ongeveer 1,5 uur geduurd om 5voor 1 is onze zoon geboren en ik voelde me eigenlijk hartstikke goed ik ben na de bevalling lekker onder de douche gestapt stond daar zo'n 10 min toen de vk kwam van sta jij nou nog onder de douche?! En moest ik er onder weg nou even later stond ik een sigaretje op het balkon te roken en kwam de kraamvisite binnen druppelen ook heb ik zelf koffie en alles gedaan uiteraard ook hulp gehad maar zo goed voelde ik me. S' avonds toen eigenlijk de grootste drukte weg was er nog een paar mensen zaten begon ik erge last van mijn borst te krijgen een ontzettende druk dus ben op bed gaan liggen uiteindelijk waren alleen mij  zusje en haar vriend er nog toen ik het niet meer uithield  ik kon amper nog praten zoveel druk had ik op de borst dus heeft me zusje de vk gebeld dit was rond 23.00 die is gelijk gekomen en ging mijn bloeddruk meten en die was 200 over 98 als ik het megoed herinner en werd dus direct door gestuurd naar het ziekenhuis hier bleek dat ik het hellp syndroom had en dat mijn leven in gevaar was. Ik kreeg gelijk een infuus met medicatie en een katheter en ik moet zeggen dat ik me vrij snel beter voelde. Pas later realiseer je je wat er had kunnen gebeuren als mijn zoontje zich niet gemeld had was hij zeer waarschijnlijk droog komen te liggen want had maar heel weinig vruchtwater en dat heeft de vk nooit gezien. Ook heb ik in mijn zwangerschap aangeven dat ik last had tussen mijn schouderbladen wat achteraf gezien een symptoom is en ik hield echt al vrij snel heeel veel vocht vast en dat is ook een symptoom. Dus al met al hebben mijn zoon en ik eigenlijk ontzettend veel geluk gehad. Wat ik hier heel apart aan vind is dat mijn vader op 4 maart een aantal jaar daar voor een hersenbloeding heeft gehad waardoor hij linkszijdig verlamd is geraakt en eigenlijk een ander persoon is geworden niet helemaal maar wel deels en op 4 maart is mijn zoon geboren 3 weken te vroeg maar achteraf gezien absoluut noodzakelijk. ik heb zelf altijd het idee dat mijn vader daar een rol in heeft gespeeld. Met ons is alles helemaal goed gekomen en we zijn nu in verwachting van ons tweede zoontje en broertje en ben benieuwd hoe deze zwangerschap gaat weet nu waar ik op moet letten ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Heftig hoor. En ik dacht dat ik al een snelle bevalling had gehad :) Gefeliciteerd met je nieuwe zwangerschap!

SuzZz
6 jaar geleden

Ja dank je wel :D

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl