Snap
  • Bevallingsverhalen
  • premiepower

Paar uurtjes oud

Daar lig ik dan op de kraamafdeling. Ze hadden net overdracht dus moest even wachten. Mijn moeder en ik dachten later we dan maar oma bellen om te vertellen dat ik ben bevallen. Mijn oma kon het niet geloven en feliciteerde mij en zei ik zie hem gauw hoop ik. 

Mijn man, vader en broer kwamen even later ook op de afdeling. We waren rustig aan het praten mijn vader had even koffie gehaald.

Om half 5 kwammen er 2 verpleegkundige aan die wouden graag dat ik even ging plassen en wouden kijken of ik nog erg bloede. Ik zei ben net op de wc geweest en het bloeden viel wel mee.  Ze wouden toch even kijken. Wat ik begrijp. Ik vroeg hoe het met mijn zoon was. Ze zouden even bellen want hadden nog niks gehoord.  Oke zei ik mag ik dan even naar buiten het was die dag zo mooi weer en ik was het liggen op bed al zat. Ik mocht met de rolstoel even naar buiten toe na dat ik had geprobeerd om te kolfen. Na het kolfen zijn we even naar buiten geweest en weer naar boven want we wouden toch heel graag naar onze zoon.  Eenmaal weer op de kraam afdeling zeiden ze dat we naar de neonatologie konden. EINDELIJK het was al half 6 en ik kwam om half 4 binnen. Ze brachten ons even zodat we de weg wisten. 

En daar lag hij dan zo klein en rood. We kregen te horen dat je temperatuur veel te laag was en je suikergehalte was ook erg laag en dat je zo rood was vanwege teveel rode bloedcellen. Je bloed was zo dik dat prikken bijna onmogelijk was. We waren net op tijd in het ziekenhuis anders had het waarschijnlijk anders afgelopen..  maar ondanks alles mocht je toch even bij mama op de borst. Wat was dat een geweldige ervaring. Ik moest in een keer heel hard huilen omdat ik eindelijk het gevoel had van ja ik ben echt mama geworden. Mijn ouders mochten even snel komen kijken en gingen daarna naar huis toe. Na 1,5 uur hebben ze je weer terug gelegd in de couveuse en gingen wij ook even eten. Na het eten  hebben we mijn zwager gebeld wat er is gebeurd. Die vroeg direct zou ik het aan ma vertellen. We hadden besloten omdat even uit te stellen vanwege de grote operatie die ze had gehad. 

Word vervolgd