Snap
  • Bevallingsverhalen
  • zwangerschap
  • geboren
  • moederliefde
  • afbreken
  • Levenloos

Ons mooie meisje, helemaal af ♥️

Bevallen wanneer je weet dat het niet goed gaat aflopen.. Het moeilijkste wat er is..

We melden ons om 0800 uur in het ziekenhuis en worden opgevangen door een lieve dame die ons meeneemt naar onze kamer, we lopen langs de kraamafdeling, pijnlijk, een confrontatie die we nog vaak gaan krijgen..

Ik kleed me om in mijn nieuwe nachthemd, speciaal voor de gelegenheid gekocht, eigenlijk het enige moment van de afgelopen dagen dat ik brak.. Lopend in de Hema dacht ik ineens, die mensen om me heen zouden eens moeten weten wat ik nu sta te doen.. En dat besef kwam bij mij ook ineens heel hard binnen. Ik liet mijn man afrekenen en ben met betraand gezicht de winkel uitgelopen. 

Ze komen binnen met de medicatie om de bevalling op gang te brengen. Je lichaam is er natuurlijk nog helemaal niet klaar voor dus het is gissen hoe lang het gaat duren

In de ochtend rommelt het wat maar de weeën zetten niet door dus ze verhogen de medicatie. Vanaf ongeveer 15:00 uur zijn de weeën van het een op het andere moment enorm heftig en uiteindelijk wordt 2 uur later ons meisje geboren. Ze is volledig intact en wordt direct op mijn borst gelegd. Ik voel me toch trots en er komt direct een moedergevoel over me heen. De placenta komt er ook vlot achterna 

Ze mag de hele avond in haar mandje hij ons op de kamer blijven, voor de nacht gaat ze naar de koeling van het ziekenhuis. Mijn man en ik mogen beide de nacht blijven en de volgende morgen nemen we afscheid. De dame van de uitvaartverzorging haalt haar op en ze zal op vrijdag gecremeerd worden. 

En dan kom je thuis in een leeg huis met een lege buik.. 

5 jaar geleden

Och wat verdrietig en kort geleden. Gefeliciteerd en gecondoleerd, je bent moeder geworden maar je hebt geen kindje meer om voor te zorgen. Oneerlijker bestaat niet. Je buik is leeg, maar dat is niet hoe het zou moeten zijn. Het doet zeer, zoveel confrontaties, wellicht zwangeren in je omgeving etc. Je wereld staat stil maar om je heen dendert het in volle vaart door en dat voelt zo eenzaam. Hebben jullie je meisje een naam gegeven? Ik hoop dat het lichamelijke herstel voorspoedig zal verlopen. Ik vond de uitgerekende datum heel moeilijk, sowieso tot die tijd constant te telling in m'n hoofd, nu zou ik 28 weken zijn, 33 weken, verlof etc.. Hopelijk vinden jullie steun bij elkaar, ik vond de contactgroep (g)een keuze van de site lieve engeltjes heel fijn maar ik weet niet of dat nog bestaat. Als ik iets voor je kan doen.. Dikke knuffel??

5 jaar geleden

Hoi lieve meid Ik herken jouw verhaal nu zo goed ookal heb ik hem maand geleden ook gelezen :( We hebben helaas 29 september bij 24 weken onze dochter verloren ze was tijdens de weeen al overleden .. ookal moesten we de keuze zelf maken het was erg moeilijk en angstig om de stap te zetten.. Zo gemeen dat er maar 1 foutje hoeft te zijn in de chromosomen en dat je wereld op z’n kop staat! We hebben 5 oktober een begrafenis voor haar gehouden was erg mooi maar zo oneerlijk en verdrietig !:( Ik ben zo bang dat de klap pas later komt .. ze had in januari geboren moeten worden .. Heb ook al gedachtes voor m volgende is dat gek?! Liefs van mij..

6 jaar geleden

Vreselijk! Hier afgelopen 21 juli bevallen van een prachtige zoon bij 37.5 weken. Ons mannetje werd ook stilgeboren. Vreselijk gewoon.

6 jaar geleden

En hoe heftig vind ik het dat er zo ontzettend veel papa's en mama's ditzelfde mee hebben gemaakt..