Snap
  • Bevallingsverhalen
  • geboorte
  • weeënstorm
  • Kerstkindje

Ons kerstwonder

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben gelezen hebben wij niet echt een rooskleurige zwangerschap gehad en zouden we 27 december 2019 een inleiding krijgen maar dit was niet nodig.

25 december, eerste kerstdag. Het rommelde zoals de afgelopen weken weer de hele dag, af en toe krampen dus wuifde het weg van zou wel niks zijn en nog 2 dagen. Toen ik tijdens het koken, want de aanstaande opa's kwamen bij ons eten, de krampen erger werden besloot ik als dit na het eten nog zo was dat ik toch eventjes ging bellen puur voor de zekerheid maar bleef volhouden dat het niks was. Om 19.00 belde we en we mochten komen voor een check, om 19.30 waren we in het ziekenhuis en na een ctg en inwendig onderzoek stuurde ze me naar huis met nog steeds 3 cm en het advies een warme douche en slapen.

Dit advies nam ik aan, toen we om 20.15 thuis waren stapte ik in de douche de krampen verdwenen en na 20 minuten douchen ging ik op bed liggen. Toen ik rustig lag kwamen de krampen terug maar heftiger als ervoor. Ik ging even naar beneden om wat te drinken en in de keuken kreeg ik zulke heftige krampen en alleen maar achter elkaar (achteraf bleek dit een weeënstorm). Mijn man kwam beneden en heeft het ziekenhuis gebeld, we mochten langskomen dus om 21.15 zaten we weer in het ziekenhuis en kregen we weer een ctg en om 21.45 kregen we te horen: we denken niet dat het door gaat zetten want bij weeën zit je er niet zo rustig bij maar we zullen even inwendig onderzoek doen. Na inwenig onderzoek had ik 5 cm ontsluiting en was de bevalling dus aan de gang. Ze zouden om 22.30 terug komen om weer te kijken, dit werd 23.30 en toen zat ik op 8cm. Toen kreeg ik weer een weeënstorm en wou pijnstilling om even op adem te kunnen komen, dit duurde echter lang voordat ze kwamen en ik kreeg persdrang, toen ze eenmaal om 00.45 kwamen was het al te laat voor pijnstilling want ik had nog maar een randje dus mocht geen pijnstilling meer. Ik moest de persweeën wegzuchten tot 01.25 en toen ik eindelijk mocht persen hield iets me tegen en ik kon niet meer totdat ze om 01.35 echt zeiden je moet nu meepersen anders word het gevaarlijk voor de kleine. Toen ik me eenmaal bij elkaar had geraapt is na 8 minuten en na 2 keer persen met een zwangerschapsduur van 38+6 onze kleine Jaivey dysmatuur geboren. Hij had een lengte van 46cm en woog 2868 gram.

Nu konden we pas echt gaan genieten 🥰💙