Snap
  • Baby
  • bloeddruk
  • Naar huis
  • Eerste nacht

Nog 2 dagen ziekenhuis!

En dan naar huis. 🤞

Ik voelde me dus top! Had eigenlijk nergens last van ookal was ik gehecht. Had veel energie en genoot onwijs van Nova! Familie kwam langs en we hadden het heerlijk. Om de zoveel tijd kwam er even iemand langs om mijn bloeddruk te meten, en hielp ons met Nova. 

Dat was wel erg fijn maar wilde het liefste gewoon lekker naar huis. Na 4 dagen ziekenhuis wilde ik gewoon mijn eigen spullen en niet alles uit een tas. 

Nova had overigens veel vruchtwater binnengekregen dus ze spuugde heel veel uit en dronk niet optimaal. Ik geef haar flesvoeding,  maar dit maakte de eerste dag niet veel uit vertelde de meiden in het ziekenhuis. 

De eerste nacht ging onwijs goed, Nova sliep heerlijk, papa had ook goed geslapen.. Ik zat nog vol adrenaline en kon alleen maar naar haar kijken. Was soms wat bang dat ze zou stikken door dat vruchtwater maar ze verzekerde me ervan dat Nova haar hoofd prima kon draaien als dat nodig was. 

De volgende dat werden weer een aantal keer mijn bloeddruk opgenomen en naar mijn idee was eigenlijk alles goed. Savonds kwamen weer wat vrienden langs en het was een gezellige avond, ik wist namelijk morgen mogen we eindelijk naar huis! 

De verpleegkundige kwam om mijn bloeddruk te meten en deze bleek te hoog.. Ik was op dat moment ook omgeven door vrienden en het bevallingsverhaal aan het vertellen.  Ze zou later nog terug komen. Ongeveer een uurtje later had ik nog steeds een te hoge bloeddruk en ze vertelde mij dat ze ging overleggen met de arts.. Ik vroeg haar wat dit betekende voor het naar huis gaan en ze vertelde mij dat als mijn bloeddruk te hoog bleef ik nog moest blijven. 

HUH? Gister is er veen woord gesproken over mijn bloeddruk en nu moet ik ineens misschien blijven? Ik schoot in de paniek, alles was geregeld de kraamzorg stond morgen voor de deur, wij zouden opgehaald worden door een vriend.. 

Ik moest maar even rustig gaan slapen en dan keken ze snachts nog een keer ernaar. 

Ik deed natuurlijk geen oog dicht toen om 2uur een nieuwe lieve verpleegkundige aan mijn bed stond. Tijd om te meten.. Ik dacht alleen maar aan ontspannen en dat ik anders niet naar huis kon dus de meter sloeg weer omhoog ik hoorde het piepje al en begon zo hard te huilen. De nieuwe verpleegkundige wist niet wat er aan de hand was toen ik haar snikkend vertelde dat ik niet naar huis mocht als mijn bloeddruk te hoog bleef.  

Ze vertelde me dat ze over een half uurtje nog een keer terug kwam en gaf me wat water om te kalmeren. Ik zocht intussen online mijn dossier op  waar ik tot mijn geluk mijn ontslagsbrief zag staan, ik dacht mooi! Ik ga dus morgen gewoon naar huis. Volgende meting was dus super goed! "Zoals die in het boekje hoort te zijn". 

Daarna sliep ik als een roosje.

De volgende ochtend duurde en duurde alles lang ze moesten toch nog overleggen of ik wel mocht gaan en of ik anders geen medicijnen kon krijgen. Ik gaf aan dat ik best bereid was 1 of 2 keer per dag naar hun te komen voor metingen want eerlijk verder deden ze daar ook niet veel.. Hechtingen werden niet gecontroleerd en buiten mijn bloeddruk meten kreeg en deden ze niks. 

Uiteindelijk kreeg ik om 10.15 groen licht om naar huis te gaan met bloeddruk medicijnen. 

Wat waren wij blij! Nu konden we eindelijk onze start beginnen! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanNova'23?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.