Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • Bevallingsverhaal
  • #thuisgeboorte
  • badbevalling
  • snellebevalling

Mijn supersnelle badbevalling

Hi allemaal! 

Ik ben een tijde niet zo actief geweest op mamaplaats. Maar ik wil graag mijn positieve en snelle badbevalling met jullie delen. 

15-05-2020 

De uitgerekende datum, ik had al weken flinke voorweeën maar telkens zette het niet door. Bij een bezoekje aan de verloskundige vertelde zij mij dat het hoofdje nog niet helemaal vast zat in het bekken en gaf mij instructies over wat te doen wanneer mijn vliezen breken. Met de woorden erbij: maar dat zal wel niet de start van de bevalling zijn want bij de eerste moesten ze doorgeprikt worden. 

17-05-2020

Mijn en mijn zus haar verjaardag. Ik word rond 05:00 s nachts wakker van een steek. Ik draai en voel wat vloeien. Ik sta op uit bed en ja hoor de vliezen breken. Ik roep mijn vriend die toevallig die nacht op de bank in slaap is gevallen. Na een paar keer wordt hij wakker. Ik ben snel gaan liggen en wij bellen de verloskundige. Eerst nog verkeerd doorverbonden maar uiteindelijk de goede verloskundige aan de lijn gekregen, ze kwam er meteen aan! De weeën kwamen ook meteen, waren al meteen heftig en kwamen om de 3 minuten. Nog even snel mijn moeder gebeld dat het begonnen was en dat ze stand by staat om ons dochtertje (Mia) op te halen.  

De verloskundige meet de ontsluiting en ik zit al op 5 cm! Yes dacht ik dat schiet lekker op. Het hoofdje was goed ingedaald dus ik mocht van het bed af. Gelukkig want ik vond het liggen vreselijk. Ik ging onder de douche staan en appte mijn zus: wij krijgen het allermooiste verjaardagscadeau ooit. Mijn vriend en de verloskundige zetten beneden het bad op. Daar ben ik rond 6:30/6:45 ingegaan. Wat een verademing was dat, ik kon beter ontspannen, de weeën werden nog heftiger en kwamen sneller achter elkaar.  Ik word misselijk en moet overgeven ( schijnt normaal te zijn rond 8 cm). Alles ligt ondertussen klaar en de kraamverzorgster is er ook. 

Rond 7:25 krijg ik persdrang en mag ik gaan persen, om 7:41 hebben wij onze mooie zoon Vince in onze armen. Een flinke jongen van 4060gr en 51 cm! En dat zonder kleerscheuren! De bevalling heeft 2,5 uur geduurd super snel gegaan dus! 

Om 8:00 net als alles goed en wel klaar is wordt Mia wakker    Mijn vriend haalt haar naar beneden en ze kon meteen haar broertje ontmoeten! Zo bijzonder! 

Ik vond een badbevalling super, ik kon mij er beter in ontspannen en de overgang was ook heel ontspannen voor de baby. 

Daarna lekker douchen en je eigen bed in, een voordeel van een thuisbevalling!