Snap
  • Bevallingsverhalen
  • mama
  • bevallen
  • mamaplaats
  • badbevalling
  • positievebevalling

Mijn snelle en positieve bad bevalling

Mijn snelle en positieve bad bevalling

Een aantal weken geleden deelde ik mijn bevallingsverhaal van mijn zoon. Hier keek ik positief op terug en zag daarom ook niet op tegen de bevalling van onze dochter.

We besloten daarom voor een thuisbevalling te gaan en leende hiervoor een beval bad.

23 september is mijn uitgerekende datum. Ik heb al vanaf het begin gedacht dat ze eerder zou komen. 27 september wordt onze zoon twee, op deze dag wil ik liever niet bevallen!

Donderdag avond 19 september

Mijn man komt thuis van het werk en ik spring even onder de douche. Als ik er onder weg kom zeg ik: Kijk mijn buik hangt veel lager en mijn borsten zijn groter als gister, ik denk dat ze morgen of van het weekend komt. Met helemaal nergens last van gaan we vroeg op bed. Ik zak nog even een paar keer door men knieën om te kijken of mijn vliezen breken, dit was bij onze zoon het geval. Maar helaas. We gaan maar gewoon slapen. Om 3 uur in de nacht word ik wakker met wat kramp. Ik doe even mijn kleine elektrische dekentje aan en leg deze op mijn buik. Om 3:30 kan ik niet meer slapen en sluip naar beneden. Ik instaleer een weeën timer app op mijn telefoon en zie al snel dat er regelmaat in zit. Een half uur lang heb ik om de 5 minuten een wee. In de tussentijd zet ik alles klaar, steek ik kaarsjes aan en drink ik een kop vrouwenmantel thee. Elke keer als er weer bijna 5 minuten om zijn of ik een wee aan voel komen duik ik in een hoekje van de bank en vang ik deze even op. Daarna kan ik prima verder gaan met alles klaar zetten voor de thuis bevalling.

Om 4 uur spring ik even onder de douche en hou de weeën nog steeds bij via de app. Ze worden iets langer maar prima te doen. Ik ben er nog lang niet denk ik nog. Na het douchen mang ik de clary sage olie met kokos olie en smeer deze op mijn buik. Deze geeft inderdaad zoals ik gelezen had op internet een ontspannen gevoel. De geur vind ik echter niet heel lekker dus ik smeer het er niet nog een keer op. Ze zeggen dat clary sage olie de snelheid van de ontsluiting stimuleerd.

5 uur. Julan wordt wakker

Onee, Julan wordt wakker. Mijn man ligt nog steeds te slapen en weet van niks. Ik vang even een wee op en loop daarna naar boven om mijn man wakker te maken. Lieverd, ik heb al anderhalf uur om de 5 minuten een wee. Mijn man wordt een beetje gek wakker. Samen gaan we met Julan naar beneden. Ik app mijn schoonvader dat de bevalling is begonnen. Toevallig hadden we donderdag avond in de oppas app een plan gemaakt van hoe we het zouden doen als de bevalling zou beginnen. Mijn schoonmoeder kwam 5:20 Julan ophalen. Ik gaf Julan een dikke kus en knuffel en om 8:00 bracht pake (Fries voor opa) Julan naar mijn moeder, die was vrij vandaag. Mijn schoonouders wonen 5 minuten bij ons vandaan dus die waren hier zo.

Bad op zetten en verloskundige bellen

In de tussen tijd pompte mijn man het beval bad op. Verder had ik alles al klaar gezet. Hij hoefde het bad van mij nog niet te vullen. Ik wou eerst wachten tot 6:00, een schappelijke tijd om de verloskundige te bellen. Dan kon ze nog even uit slapen. Als ik dan nog maar 2 cm ontsluiting had was het water al koud als ik eindelijk mocht gaan persen. Stipt 6:00 belde ik de verloskundige met de mededeling dat ik al vanaf half 4 om de 5 minuten een wee had. Ze schrok een beetje. De bevalling van Julan was zo snel gegaan. Toen ik half 7 te horen kreeg dat ik al op 8 centimeter zat moest als de wiedeweer het bad gevuld worden. Met de slang ging het te langzaam dus rende mijn man met emmers door de woonkamer. Inmiddels werden de weeën wel wat heftiger. Ik zat op mijn meditatie kussen met mijn elektrische dekentje op mijn buik en een tens die ik op mijn rug had geplakt de weeën op te vangen. Deze tens trilde constant. Je kan ook op de knop drukken, als de wee komt dat hij dan pas gaat trillen. Maar we kregen dit niet voor elkaar en het haalde wel de pijnlijke randjes er van af dus ik vond het allang best.

Pers drang

Om 7:00 kreeg ik mijn eerste pers wee. Ik heb echt respect voor vrouwen die geluidloos kunnen bevallen. Dit kan ik echter niet… Er zat net genoeg water in het bad, op de streep. De verloskundige zij als je in bad wil bevallen moet je er nu in gaan zitten. Met een beetje hulp stapte ik in bad. Voor een paar minuten zakte de pijn helemaal weg. Ik dacht nog: Dit was het dan, het stopt en gaat morgen weer verder. Maar daar kwam alweer een pers wee. 7:06 werd onze dochter Lievé Juna geboren.

Positieve terug blik

Ik kijk weer heel positief terug op mijn bevalling. Tuurlijk is het even pittig, het woord pijn gebruik ik liever niet. Het bad is mij erg goed bevallen! Jammer dat ik heel eigenwijs was en de verloskundige pas om 6 uur heb gebeld en het bad niet eerder had gevuld. Ik heb wel 6 minuten in bad gezeten! Na de bevalling heb ik er nog wel even met Lievé in gelegen. Heerlijk om samen even zo bij te komen. Een bad bevalling kan ik echt iedereen aanraden!

Weer niet gescheurd en bijna geen bloed verloren (300 cc). Zou dit komen door de frambozenblad en vrouwenmantel thee? Geen idee maar super fijn is het wel. Fijn ook dat ik dit positieve verhaal met jullie mag delen. Zo kan het dus ook gewoon! Moet jij binnenkort bevallen? Zet hem op het komt vast goed.