Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevalling
  • #positief
  • #inleiding
  • bevalligsverhaal

Mijn snelle bevalling 🌜🤰🏼 ~ Deel 1

Yes! Je bent zwanger. De eerste paar maanden ben je misschien nog helemaal niet bezig met je bevalling. Maar wanneer de 30 weken gepasseerd zijn ga je er steeds meer over nadenken want bevallen moet je toch! En zoals ze altijd zo leuk zeggen: Er is er nog nooit één blijven zitten. ;)

In mijn vorige blogs vertel ik over mijn zwangerschap en alle kwaaltjes die ik bij me droeg. Ik hield me helemaal niet bezig met de bevalling en liet alles lekker op me af komen. Is het raar als ik zeg dat ik er stiekem wel zin in had? Ik keek er naar uit! Al die maanden is een klein mensje zich aan het ontwikkelen in jouw buik en dan is het eindelijk tijd om kennis te maken. Hier heb je zo lang op gewacht!

Ook kun je in mijn vorige blog lezen dat ik word ingeleid. Oké, Ik geef toe. Op het moment dat ik dat te horen kreeg werd ik wel een beetje zenuwachtig. Logisch toch? Ik bedoel nu wist ik dus welke dag ik pijn zou gaan lijden. Maar goed, dit is mijn eerste kindje dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik liet lekker alles over me heen komen!

Op zondag 6 december mochten we ons om 16:00 melden in het ziekenhuis. Mijn ontsluiting was op dat moment 2 cm. (Hoera! De eerste 2.) Er werd een ballon geplaatst gevolgd door een hartfilmpje. Ik vond het plaatsen van de ballon geen zeer doen al voelde het wel eventjes alsof ik van het mannelijk geslacht was met dat tuutje langs je benen…

Een paar uur later heb ik wat krampen dus voor mijn gevoel begint de ballon al wel wat te werken. Het infuus wordt alvast geprikt zodat ze dit morgenochtend niet hoeven te doen en we krijgen een kamer. Kamer 9, yes! Mijn zus is drie weken geleden bevallen in kamer 9 en in september 2019 ook. Dit moet helemaal goedkomen!

Ik probeer wat rust te pakken maar merk dat de weeën al wat op gang komen. Tussen de weeën door probeer ik eventjes mijn ogen dicht te doen. Zoveel mogelijk energie sparen voor morgen! Om 07:00 in de ochtend worden mijn vliezen gebroken en om 08:00 krijg ik weeën opwekkers toegediend. We zitten inmiddels op 4 cm ontsluiting.

De weeën waren nog niet zo heftig. Easy! Dacht ik. Wist ik veel dat wanneer je weeën opwekkers krijgt toegediend dat je vrijwel altijd in een weeën storm terecht komt. Nou die kwam ook hoor! Sjongejonge… Maar iedere wee die je weg puft is er weer één moet je maar denken. Het gaat een keer over!

𝘋𝘦𝘦𝘭 2 𝘰𝘰𝘬 𝘭𝘦𝘻𝘦𝘯? 𝘭𝘦𝘦𝘴 𝘩𝘦𝘮 𝘩𝘪𝘦𝘳:

https://www.mamaplaats.nl/blog/bevallingsverhalen/mijn-snelle-bevalling-deel-2

(Even de link kopiëren en plakken of neem een kijkje op mijn pagina.)