Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapstesten
  • zwangerschapshormonen
  • #bevallen
  • ontspannenbevallen
  • #thuisbevallen

Mijn Powerbirth bad beleving

Deze krachtige eerste ontmoeting tussen mij en mijn dochter Lois

Dit ben ik na de geboorte van mijn derde kind....
Vandaag 6 jaar geleden kwam mijn prinses Lois ter wereld, thuis in bad.


Ik kan je bijna niet in woorden uitdrukken hoeveel ik van deze foto hou. Ik zie en voel de vreugde nog altijd en op een dag als vandaag extra sterk. Na 2 hele intense geboortes, was dit echt mijn droomgeboorte. De kers op de taart. Het was alsof ik een marathon ging lopen maar wel één waarbij ik gesteund werd door fijne mensen om mij heen. Het was rauw en mooi tegelijk.

Tijdens deze zwangerschap stond ik voor een paar uitdagingen. Zo lag Lois 8 weken lang dwars in mijn buik.Altijd een gek woord 'dwars' want ze was niet dwars, maar het was haar voorkeurshouding.

Ik heb mijn vertrouwen in haar geboorte een boost gegeven door braaf een acupunctuurbehandeling te ondergaan en Moxa toe te passen. Met als resultaat dat ze draaide.Maar het belangrijkste was dat ik met mijn eigen hoofd aan de gang ging. Nu ik er achteraf op terugkijk, was ik er in mijn hoofd nog niet klaar voor, waardoor Lois nog niet klaar was voor de geboorte.

Het is altijd interessant om hiermee aan het werk te gaan. 


Ga maar eens na bij jezelf, herken je dit? Waar maak jij je nog zorgen over in de aanloop naar de bevalling?


Samen met Dominique deed ik een 'kind-afstemming' en zij vertelde mij dat Lois heel graag geboren wilde worden, mits ik meer rust en tijd nam om in het hier en nu te zijn. De weken die volgden deed ik braaf mijn huiswerk, oefende ik met ademtechnieken en was ik bezig om mijn lijf voor te bereiden op de geboorte.


Ik bouwde op deze manier veel rust op in mijn hoofd.De dag van de geboorte begon met dat ik in de avond het gevoel van menstruatieachtige krampen kreeg. Zo rond een uur of 1 in de nacht begonnen de weeën die steeds frequenter kwamen.De weeën waren al vrij snel continu aanwezig. Nadat ik een warme douche had genomen op mijn uitgerekende datum, leken de pieken onmiddellijk te beginnen! 


Ik kon de weeën prima opvangen op de geboortebal terwijl mijn geboortepartner op het bed zat om de weeën te timen.Toen de pieken heviger werden, besloten we om mijn ouders te bellen voor onze andere twee kinderen. Toen ze opgehaald werden, kon ik nog meer in mijn bevalbubbel stappen.De verloskundige kwam en ik begroette haar met een glimlach op mijn gezicht. Ik bleek al 3 cm ontsluiting te hebben! De plek waar ik was, toverden we om in een fijne ruimte met zachte muziek op de achtergrond en kaarsjes. Het bad liep vol met water. Ik had super veel zin om erin te plonsen. Om het bad heen had ik mooie kaarten met krachtige spreuken hangen die mij power gaven.Ik leunde op mijn geboortepartner voor mentale en fysieke steun; samen met mijn doula Danielle en mijn verloskundige waren we echt een team.

Het voelde zo fijn om deze mensen om mij heen te hebben. Ik gebruikte mijn eendaagse-kennis, hulpmiddelen en technieken en de lessen die ik had geleerd van mijn eerste geboorte.Ik kon volledig in mijn eigen bubbel duiken, helemaal één met mezelf! Ik voelde me zo energiek en in 3 uur tijd was ze er! Mijn mind draaide overuren - dus de geboorte zou echt zo kunnen zijn?! 

Precies deze ervaring heb ik verwerkt in mijn eendaagse bevalcursus. Bij deze cursus kan en wil ik je niet een pijnvrije droomgeboorte beloven. Maar of je nu een online cursus doet of een cursus live bij mij volgt: ik zal je alles geven wat je nodig hebt voor het creëren van de meest positieve ervaring!

Daarbij draait het niet om de muziek en de kaarsjes, hoewel dit ook ontzettend fijn is, het draait om het gevoel dat je uit je hoofd stapt en volledig in je eigen kracht gaat staan. Ik ga je mind en die van je partner birth preppen. Mijn wens voor jullie? Dat jullie hetzelfde gevoel ervaren als mijn geboortepartner en ik na de geboorte van onze Lois. Dat gun ik ieder stel.

Zie ik jullie snel? https://fijnzwanger.nl/eendaagse