Snap
  • Bevallingsverhalen

Mijn bevalling van Merel

Op 1 februari ben ik bevallen van.mijn mooie meid Merel. Hierbij mijn bevallingsverhaal.

Woensdag 1-2 na een heledag harde buiken en niet in mijn hum voelen. Ben ik savonds even gaan douchen. En daarna wat tv gaan kijken. ik kreeg rond 21:20 wat krampen om 21:25 naar de wc gegaan wat lichte krampen en ik had toen wat licht bloed verlies. 

Heel rustig ben ik naar Johan toe gelopen en heb hem gezegt bel jij de buren dan bel ik het ziekenhuis want ik denk dat het is begonnen. Niet veel later zaten we in de auto op weg naar het ziekenhuis. Ik was vrij ontspannen ondanks dat de weeen 2 minuten uit elkaar kwamen en alle stoplichten tegen leken te zitten.

In het ziekenhuis Werden de weeen heviger, maar heb ze goed kunnen weg zuchten. Waar ik de complimenten voor kreeg van de verpleegster en gynaecoloog. Ik bleek al 4cm te hebben. Hij zegt we kijken over 2 uurtjes nog wel een keer. Mijn vriend en ik kijken elkaar aan en vertellen dat ze er dan waarschijnlijk al is. Omdat de geboorte van onze oudste in 2 uur en 50 minuten is verlopen. Hij stelt het bij na een uur. Hij meet mijn bloeddruk op en die is hoog. Meet hem nog een keer voor de zekerheid. En zegt ja die is wel wat hoog en loopt de kamer uit.

Even later komt hij terug en zegt ik ga een infuis prikken. Na 2 x een poging tot infuusprikken was het eindelijk raak. 

Ik vertelde de hem daarna gelijk dat ik erge drang had om te poepen. Hij zei erg leuk ja je had een half uur geleden 4 cm dus we kijken met een uur nog wel... 23:00 was dit.. "En ik heb nog nooit een bevalling gezien waarbij een vrouw niet gepoept had"  Ik vertelde toen voor de 5de x dat Met een uur ze er waarschijnlijk al wel was (werd ook erg boos dat ze dit weer niet serieus namen en johan zelfs werd boos dat dit werd gezegt) ...

De drang werd steeds erger en ik kon geen houding meer vinden dus ben gaan staan..

Rond 23:20 braken mijn vliezen. Johan drukte meteen op de bel en de zuster en gynaecoloog kwamen binnen... Ik ben weer op bed geholpen en hij controleerde... En ja hoor bij de volgende wee mocht ik persen.

Ik begon om 23:25 met persen. En gelijk de 1ste x stond daar het hoofdje al. En bij de 2de x was Merel Lynn Bloemberg er al

Niet veel later kwam ook netjes de placenta.

Omdat het allemaal zo snel ging had Merel het wat benauwd en ademde vrij snel. Ze moest even mee naar de neonatologie. Maar om 3 uur mocht ze mee naar de kamer.

Ik heb zelf de hele nacht en grotendeels van de dag nog na weeën gehad die soms erg moeilijk waren weg te zuchten. Tot gister 6-2 heb ik nog naweeën gehad helaas. 

Verder gaat alles super. Merel drinkt goed bij me. En heeft haar tempramentje al goed laten zien.

Merel weegt 3180 gr en is 49 cm lang.

En ilse is erg trots op haar kleine zusje *mits ze huilt* 

Op de bevalling zelf kijk ik Met een goed gevoel op terug. Alleen de gynaecoloog was echt aan stutelen. Hij bleek later in opleiding te zijn. En volgens mij was dit zijn eerste solo bevalling. Want hij moest meer bijkomen van alles dan ik zelf. 

7 jaar geleden

Netjes dat je aan de bel bleef trekken en gefeliciteerd met Merel! Yoga klinkt als een aanrader (:

7 jaar geleden

Dat heb je snel gedaan! Gefeliciteerd met Merel!