Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • IVF
  • zomaarzwanger

Mijn bevalling van Maesy

Ik weet het nog heel goed! 14 april 2021 ik moest naar het ziekenhuis voor een CTG en het plaatsen van een ballon omdat de volgende dag mijn bevalling zou worden ingeleid omdat het na 38 weken (en natuurlijk de 2de zwangerschap binnen 1.5 jaar) behoorlijk zwaar begon te worden voor mijn lichaam! 

Eenmaal in het ziekenhuis aan de CTG alles was prima, hartje klopte goed en nog geen activiteiten qua bevallen dus mocht ik voor het plaatsen van het ballontje.. maar toen kwam er als verrassing dat ik al 3cm ontsluiting had en dus een ballon plaatsen eigenlijk geen zin meer had.. 

Dus de verloskundige zei tegen mij: 'We zien je morgen dan mag je terug komen en gaan we inleiden' waarop ik heel droog antwoordde.. euhm.. kunnen we niet gewoon nu gelijk aan de gang. Ik ben er nu toch.. 

Waarop zei zij: ik ga het even voor je vragen en kijken of er plek is! 

Na een paar minuten kwam ze terug en zei ze:'Ja het kan kom maar mee' 

Ze ging mijn man halen die zat in de wachtkamer en die schrok in eerste instantie want die dacht dat er iets niet goed was.. maar toen zei ik we gaan haar nu al halen we mogen blijven! 

Om 12 uur smiddags werden mijn vliezen gebroken en werden de weeënopwekkers aangezet! Het ging goed vooruit al duurde de ontsluiting wel lang na een paar uurtjes zo te hebben gelegen en de weeën op te hebben gevangen ben ik toch gaan vragen om pijnstilling want die opgewekte weeën worden op een gegeven moment toch wel erg pijnlijk. Ik kreeg een morfine pompje.. heerlijk zeg! Even rust.. ik had nog maar 4cm ontsluiting dus moest nog even volhouden 

Maar ongeveer een uurtje met morfine pomp kreeg ik persdag.. en ik belde de verpleegkundige ze kwam kijken en ik zei ik heb persdrang dus ik denk dat het echt gaat gebeuren nu. De verloskundige arts kwam erbij en ja hoor volledige ontsluiting! We mochten met de volgende wee mee persen.. Yes!! 

Nou dat was niet tegen dovemansoren.. want de volgende wee werd haar hoofdje geboren en al snel volgde haar lijf! Ons baby meisje werd geboren op 14-4-2021 om 17.39 uur met een gewicht van 3355 gram en het was echt een fijn, klein meisje met een schattig snoetje en wat waren we trots!! Onze Maesy ons cadeautje.. onze kers op de taart! 

Dezelfde avond mochten we naar huis! Jaxon en Lucas (mijn oudste zoon van 12) waren uit logeren dus we konden even lekker buidelen met Maesy en eventjes van haar genieten.. ❤ 

De volgende ochtend voor school heeft lucas zijn zusje even kort gezien en hebben ze even geknuffeld

Jaxon kwam smiddags terug thuis en die moest wel even wennen logisch.. hij was zelf nog zo klein (11 maanden pas) 

Na al die trajecten, prikken, gedoe.. is het ons meer dan waard! Wij zijn nu de trotste ouders op de wereld.. 

💙💙❤