Snap
  • Bevallingsverhalen

Mijn bevalling, of toch niet?!

Een dikke maand geleden werd ik na een lange zware zwangerschap ingeleid om te bevallen. Helaas liep dat totaal niet zoals verwacht...

Daar gaan we dan!

Een dikke maand geleden was ik 37,2 weken zwanger en vertrok ik naar het ziekenhuis voor een inleiding. Deze verliep helaas totaal anders dan verwacht...hier was ik totaal niet op voorbereid. 

Omdat ik al weken last had van een te hoge bloeddruk en meerdere malen aan de ctg en bloeddrukmeters had gelegen in het ziekenhuis besloot ik samen met mijn gynaecoloog dat het een veilig idee was (voor zowel de baby als voor mijn gezondheid) om de bevalling eerder in te gaan leiden. Super spannend natuurlijk! 

bijna weer mama

Ik moest natuurlijk even wennen aan het idee, maar ik was zooo klaar met alle onzekerheid tijdens mijn zwangerschap dat ik niet kon wachten tot het eindelijk zo ver was. We hielden het geheim voor de meeste mensen, alleen een paar vrienden en onze ouders waren op de hoogte van ons spannende avontuur. 

Vol goede moet en onze vluchtkoffers vertrokken vriendlief en ik richting het ziekenhuis. De volgende dag zou ik opnieuw mama worden van een dochter. Ik vond het spannend maar keek er vooral ontzettend naar uit. 

afwachten...

Daar gingen we dan...diezelfde avond kreeg ik een ballonnetje ingebracht (met ontzettend veel pijn en moeite)...en toen was het afwachten...afwachten op de volgende stap...

Er gebeurde iets wat ik totaal niet had zien aankomen. Iets wat ons niet verteld was tijdens het gesprek met de gynaecoloog. Daardoor moest ik ontzettend omschakelen en kwam ik weer terug in alle onzekerheid van mijn zwangerschap...

Lees op mijn persoonlijke blog Janske.nl wat er die dag precies allemaal gebeurde...en hoe het afliep...

Heb jij zoiets ooit eerder gehoord?