Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • keizersnedes
  • natuurlijke

Meer keizersnedes uit angst voor bevalling

Er zijn veel vrouwen behoorlijk bang voor een bevalling. In Groot-Britannie kunnen vrouwen die om een keizersnede vragen uit angst voor een natuurlijke bevalling psychiatrische hulp krijgen.

De Britse gezondheidszorg wilt het stijgende keizersneden beperken. Een kwart van de geboorten worden niet meer op natuurlijke wijze gedaan, dit is bijna dubbel zoveel als dertig jaar geleden. De vrouwen die al eerder zijn bevallen op de natuurlijke wijze zijn zo afgeschrikt dat ze ervoor kiezen om bij de rest van hun kinderen een keizersnede uit te voeren.

In 1980 kozen maar 9% van de vrouwen voor een keizersnede, nu is dat al 23%. Uit een studie in 2001 bleek dat 1 op de 6 vrouwen zoveel schrik heeft van een bevalling, dat ze een miskraam krijgen of zelfs vermijden om zwanger te worden. Dit is een syndroom die vaak genegeerd wordt door experts. De expert Kristina Hofberg zegt dat dit bij patiënten voorkomt van alle leeftijden, rassen en culturele achtergronden.

De vrees bij dokters en vroedvrouwen worden steeds groter doordat veel gezonde vrouwen voor deze procedure kiezen, omdat ze bang zijn voor de effecten op hun lichaam en trauma's. Deze vrouwen worden naar de psycholoog, psychiater of dokter gestuurd in Groot-Britannie die hun hopelijk helpt. Als ze na de sessies bij de psycholoog, psychiater of dokter nog steeds een operatie willen dan kunnen ze deze op de kosten van de gezondheidszorg laten uitvoeren.

De vrouwen zullen informatie krijgen over de risico's dat een keizersnede met zich meebrengt. Een keizersnede kan schade brengen aan hun organen en het kan zelfs tot de dood van een baby lijden. Uit onderzoek is gebleken dat een er meer risico's zijn bij een keizersnede dan tijdens een natuurlijke bevalling.

Laat ons weten of jij hier ook zo mee bezig bent geweest tijdens jouw zwangerschap!

11 jaar geleden

Ik zou willen dat ik een gewone bevalling had kunnen hebben. Had me er helemaal op ingesteld krijg je ineens te horen je krijgt een keizersnede na inleiden met balloncatheter, gel en 7 uurtjes weeën zonder resultaat. Gelukkig helemaal hersteld maar wel nu al de wetenschap als ik ooit nog eens beval de kans op een keizersnede groot is. @Mirte ben blij dat het "doemsenario" op dat moment niet bij me opkwam toen de keuze gemaakt werd en inmiddels controle gehad waarbij ik te horen heb gekregen dat alles er heel goed uitzag gelukkig!En zoals je zegt het lange herstel het is nu 8 weken geleden en ik merk nog steeds dat ik een keizersnede heb gehad niet benoemenswaardig maar ik merk het wel. Ik moet zeggen het is me goed afgegaan maar je bent er een behoorlijke tijd zoet mee.

11 jaar geleden

dat niet alleen, na een keizersnee ook kansen te meer op voor mij verklevingen aan eileiders en baarmoeder ,buikvliesontstekingen. baarmoederontstekingen, miskramen vroegtijdig moeten verwijderen van je ongeboren en toch gezonde kindje bij een volgende zwangerschap wanneer het niet op een goede plaats is vastgehecht. een baarmoederscheuring tijdens de bevalling, een blaas ruptuur en beschadiging een verwijdering van baarmoeder als het fout afloopt. doemdenken, tja maar leuk is anders. en met een keizersnee ik ben heel trots dat het uiteindelijk gelukt is na 4 dagen mijn kindje op de wereld te zetten en heel blij met haar. maar nu heb ik wel een erg lang herstel voor de boeg waar ik niet blij mee ben. de pijn is niet te harden! en al die praat dat het wel meevalt, is klinkklare ONZIN

11 jaar geleden

ik heb recent een keizersnee ondergaan na 4 dagen helse weeen zonder ontsluiting en een balloncatheter en inleiding welke niet hielpen, een keizersnee is werkelijk verschrikkelijk daarna. de pijn die ik ervaar nu en problemen rondom, ik kan werkelijk niets, ik wilde zo graag een natuurlijke bevalling ik kon niet anders na 4 dagen weeen ik wordt vooral niet begrepen omdat ik als niewbakken moeder wordt vergeten en ik mijn pijn maar moet negeren omdat andere mensen dat ook doen, en het wordt afgedaan met neem maar een paracetamolletje. en ondertussen dezelfde mensen klagen als ze een beetje grieperig zijn of een wondje hebben en meteen zware pijnstilling nemen en bijv. opeens zelf niet kunnen lopen of thuis blijven en niets meer zeggen te kunnen doen omdat ze pijn in hun kleine teen hebben. dat is waanzin!!! ECHT BELACHELIJK en ik moet meteen maar alles kunnen, in mijn kraamweken zelfs de kraamhulp ze dacht niet aan mijn wond tevens de huisarts niet, ik moest tig keer lopen in mijn huis op alles zelf te pakken en te doen, alles draaide om mijn kind en borstvoeding ondertussen kreeg ik niet even wat te eten of en te drinken voor mijn neus tijdens het aanleggen en rusten na een keizersnee ho maar! in het ziekenhuis lieten ze mij niet met rust ook weer gezeik met dat aanleggen voor het kind haar borstvoeding belachelijk gewoon dat ik niet eens meteen na de algehele narcose en keizersnee kon uirusten nee ik moest meteen om de 2 uur aanleggen hoe zorg je dat iemand een walging krijgt voor borstvoeding laat staan de band met haar kind, totaal genegeerd word je als kraamvrouw en een keizersnee en PIJN MAG JE AL HELEMAAL NIET HEBBEN. nou ik kan zeggen doordat ik alles maar meteen moest en ik maar doorging en niet kon en MOCHT slapen van ziekenhuis en kraamhulp loop ik nu met pijn alleen maar pijn rond . en wat nog erger is is hoe je als kraamvrouw wordt genegeerd niemand vraagt je hoe gaat het met jou. nee alleen hoe gaat het met het kind!!!! allemaal leuk en aardig. maar zolang het niet goed gaat met mij de moeder die pijn heeft en niet goed is uitgerust en maar meteen alles moet kunnen en binnen de 4 weken nog wel zal het dan niet belangrijk zijn om de kraamvrouw moeder te laten uitrusten en eens serieus te nemen als ik PIJN heb na een klote keizersnee. ik wilde heel graag een normale bevalling, maar hoe je na die keizersnee wordt behandelt bah!

12 jaar geleden

Ik heb het andersom,ik ben 2x bevallen op de "normale" manier,een meisje(9) en een jongetje(7). Nu ben ik zwanger van de 3de en ligt mijn placenta half voor de uitgang,en word het hoogstwaarschijnlijk een keizersnee. Ik zie hier verschrikkelijk tegen op,het lijkt mij zo onwerkelijk om op deze manier te bevallen. Als ik mocht/kon kiezen zou ik veel liever weer een natuurlijke bevalling doen.