Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Relatie
  • Bevalling
  • medische
  • thuisbevalling

Medische bevalling vs thuisbevalling (6)

Mijn mening vanuit mijn eigen ervaring..

In de afgelopen blogs hebben jullie mijn beide bevallingsverhalen kunnen lezen. Ik begrijp dat elke bevalling, elke vrouw, elke situatie en elk gevoel anders is, maar een keer een positieve ervaring met een thuisbevalling en minder prettig met mijn medische ziekenhuis bevalling is mogelijk een geruststelling voor andere zwangere vrouwen die voor een keuze komen te staan... medisch is geen keuze, maar een ziekenhuis bevalling wel. Ik heb hier geen ervaring mee dus ik kan het niet beoordelen, maar de reden: je hebt alles bij de hand snap ik wel, Al is het zogauw er iets niet goed lijkt te gaan je toch vertrekt en het dus toch bij de hand hebt... alle slechte verhalen die je hoort over ik had het niet overleeft als ik thuis bevallen was etc komt natuurlijk soms voor, maar bij inleidingen zijn ook vaak problemen en daar hoor je niets van. Het lijkt soms wel een taboe te zijn...

-mijn voordelen van de thuisbevalling: je haalt het altijd (had ik voor het ziekenhuis gekozen dan was onze dochter een snelwegbaby geworden) -  je eigen omgeving zorgt mogelijk voor rust. -ik voelde me volkomen veilig en vertrouwt. - zelf kijken welke houding houding prettig is en niet aan bed gebonden. - niet naar huis hoeven reizen als je net bevallen bent. - continue begeleiding vanaf 5 cm ontsluiting.  -ik mocht mijn lijf en gevoel volgen. 

De nadelen van mijn medische bevalling. -door de drukte veel lang wachten en er werd totaal niet geluisterd.  -geboortewensen of medische problemen zijn niet bekeken.  -apparatuur wat noodzakelijk was voor de medische reden werkte niet, hierin probeerde ze niet gerust te stellen. -vanwege drukte moest mijn man soms helpen (telefoon aangeven, streepjes zetten op ctg meting etc) terwijl hij wat mij betreft er alleen was om mij te steunen en te genieten van de geboorte. -regelmatig geen begeleiding op de kamer.  - na de bevalling naar huis en meteen zelf de trap oplopen. - ik voelde me niet op mijn gemak en kreeg orders volgens een boekje. Kon mijn lijf en gevoel totaal niet volgen..

Ik ben dol gelukkig met mijn beide kindjes. Ze zijn gezond en de bevallingen hebben de juiste volgorde gehad.. was ik eerst thuisbevallen en toen de medische bevalling dan had ik nu waarschijnlijk met een heel ander gevoel gezeten. Nu wist ik niet beter en dacht ik een prima bevalling te hebben, pas tijdens mijn 2e bevalling merkte ik hoeveel negatieve impact dit gehad heeft..

Hoe waren jullie ervaringen? Zijn er nog andere voor of nadelen voor jullie?

Ik hoop dat iedereen zo'n mooie ervaring mag ondergaan als ik. Dank je wel voor het lezen.