Snap
  • Bevallingsverhalen
  • borstvoeding
  • #kraamtijd
  • #compleetgezinnetje
  • samenhuilen

Kraamtijd na de bevalling

Je mooiste week ever

Wat had dat een genot moeten zijn. Lekker verwennen in de kraamtijd. Helaas is dat anno 2020 heel erg anders ivm Covid-19.

Ik wilde genieten en zouden van het minimum kraamtijd, het maximale er uit gaan halen. Helaas verliep dit anders. 

Ik was wel opgelucht dat we nog 1 nachtje in het ziekenhuis moesten blijven, 1 nachtje rust, 1 nachtje hulp met opstarten. Voornamelijk voor mezelf, bijkomen, genieten en even geen zorgen. Dat was heerlijk, ook al was het eenzamer dan anders en de zorg gedaan werd in pak.

In de ochtend na een heerlijk ontbijt, mochten we naar huis. We hadden de kraamzorg nog maar niet gebeld, ik wilde eerst aarden. Eerst thuis zijn zonder mensen om me heen. Daar hebben we van genoten. Daarna was het ook echt tijd om de kraamhulp te bellen. Diegene die zou komen, kwam helaas niet, we kregen een andere. Maaaarrr.. ze moesten eerst nog overleggen want partner was positief getest en onze woonruimte was niet zo heel erg groot en afstand nemen... moeilijk moeilijk.

Ze gingen overleggen en belden me later terug. Ik had ze bijna zelf opgebeld met de mededeling van: laat maar zitten, we willen geen kraamhulp!

Ze belden terug, de kraamhulp kwam, in pak, met mondkapje op. Met de vraag of wij ook MEDISCHE mondkapjes hadden dat we die gingen dragen. Medische vroeg ik? Die mogen toch  nergens? Alleen de NIET-MEDISCHE waren overal goedgekeurd om te dragen. Maar ze stonden er op het moesten MEDISCHE zijn.

Sorry die hebben we niet.

De kraamhulp zelf deed niet moeilijk, begreep het, maar vond het allemaal wel lastig. Ze heeft meerdere gezinnen en komt bij ons maar heel kort. Dag 1 was praten, praten, daarna was ze weg. De volgende dag kwam ze pas rond een uur of half 1, want ervoor heeft ze een ander gezin.

Je zou toch zeggen dat ze nu geen enkel risico nemen en dan niet dezelfde persoon naar 2 verschillende gezinnen op een dag sturen? Een positief gezin en een negatief gezin?

Ze vroeg naar de rest van het gezin, maar die komen weer thuis en dat gaat een heel volle boel worden. De kinderen missen ons (1,5 en 2,5 jr) Maar ik als mama kijk er erg tegenop om met ons compleet gezinnetje in de garage te wonen. Mijn man, zoveel mogelijk aan het klussen, ik herstellende van de bevalling, en sta er bijna helemaal alleen voor met 3 kinderen en het hele huishouden.

De kinderen mogen niet naar de crèche en zullen hun energie ook kwijt willen. Hoe ga ik ze dat geven? Hoe run ik het huishouden, en breng ik ze groot?

Onze kleine hummel doet het goed, maar is erg misselijk en houdt nog niets binnen, kolven, bijvoeden, troosten, controleren of ze heeft geplast. Hoe combineren alle mama's dat?

De was, de afwas.. als mijn man een shift over neemt, heb ik er meer werk van, dan dat ik het alleen doe. Alles laat hij staan..

De kinderen doen het goed nu ze hier weer zijn, en de oudste is trots op zijn kleine zusje. De jongste kijkt me nog wel eens raar aan. De oudste huilt 's nachts mee met de baby als die ook huilt.

Ik ben benieuwd hoe het herstel van mijzelf zal gaan. De eerste dag dat het hele gezin weer thuis compleet was, had ik het wel even moeilijk. Eten koken, spullen uitpakken, de was weg werken, tafel dekken, afwassen, opruimen.. Ik kon nauwelijks nog op mijn benen staan. Nadat ze op bed lagen kwam onze kleine meid nog eventjes die ook nog wilde drinken. Daarna zelf maar op bed, voor zover ik boven kon komen.

De nachten er uit om te voeden zijn dan wel even pittig! Al gauw de kinderen ook, die zijn vroeg wakker. Fles, ontbijten, aankleden en manlief vertrekt weer naar het huis om te verbouwen.. En ik.. blijf alleen achter met de was, afwas etc. 

De oudste mag heel graag mee te klussen met Heit. Soms kan hij even niet mee te klussen, dat maakt het voor mij hier binnen er niet gemakkelijker op. Even liggen om tot rust te komen zit er niet in. 

De kraamhulp komt meestal rond een uur of half 1, dan liggen mijn eigen kids al op bed en zelf had ik dan ook gewild, maar dat kan nu eventjes niet. 

We waren fanatiek begonnen met borstvoeding, kolven, bijvoeden. Maar ik merk dat het met het complete gezin onmogelijk is om er mee door te gaan. En de nachten als ze op bed liggen, wil ik ook heel graag mijn rust momenten pakken, want dat zijn de enige momenten om momenteel te kunnen herstellen.

Kon ik maar een massage boeken, want echt álle spieren doen zeer. Voordat ik ontspannen ben op bed, komt de volgende voeding er alweer aan!

Ik kon het niet laten en heb mezelf gewoon ook laten testen op Covid-19.. Uitslag was er binnen een dag, ik ben Negatief.

Best wel gek als je op een kleine oppervlakte woont, dat de een het wel heeft en de ander niet.

Ik had ze bijna zelf opgebeld met de mededeling van: laat maar zitten, we willen geen kraamhulp!