Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

keizersneden falen of iets moois??

Waarom hebben vrouwen zo'n slecht idee of gedachten bij een  keizersneden, het is net of als via een keizersnede beval je geen echt bevalling heb gehad of dat je niet gelijk moeder gevoels hebt.

mijn eerste keizersneden van mijn dochter ( 01/07/2010) was spoedkeizersneden na 14 uur van weeen en met 7 centimeter ontsluiting had mijn lieve schat geen zin meer en zat ze vast. mijn tweede keizersneden(07/10/2012) was gepland ook omdat ik zwanger was van een tweeling maar ook door de vorige bevalling mocht ik ook niet natuurlijk bevallen maar ik kan tegen alle vrouwen zeggen dat het klinkklare onzin is dat je niet gelijk een band met je kindje hebt, want die band bouw je op terwijl hij/zij nog in je buik groeit en ja je herstel is wat langer dan je normaal beval maar daar is echt over heen tekomen!!

dus wat ik wil zeggen dat het absoluut geen ramp is om via een keizersnede te bevallen !! zolang het kindje maar gezond te wereld komt is mijn mening!!

het blijft een mooie ervaring  hoe je kindje te wereld komt natuurlijk of via keizersneden ik wou alleen dat ze de laaste weg net zo positief benaderen als via natuurlijk weg en niet dat het iets is dat je zou falen als vrouw zijnde !! dat is natuurlijk te gek voor woorden ik heb drie pracht kinderen en alledrie via keizersneden te wereld gebracht en vanaf het moment dat ze geboren waren zijn ze me alles en ik hou oneindig veel van ze !! dus alle vrouwen die nu zwanger zijn en meschien medische indicatie hebben gekregen of meschien enge ideeen hebben bij keizersneden, laat je vooral niet bang maken en geniet van je zwangerschap/bevalling!!

wendy

10 jaar geleden

Is zeker geen falen. Heb zelf ook 2 keizersnedes gehad. Beiden draaiden tijdens de persweeën met de zijkant van het hoofd voor de uitgang. Helaas dan kunnen ze er niet meer uit. Gelukkig bestaat er dan een keizersnede want anders had ik nu niet 2 prachtige kinderen gehad. Waarom zou je geen band opbouwen met je kinderen door een keizersnede? Echt een fabeltje. Ze zitten 9 maanden in jouw buik kennen alle geluidjes van jouw lichaam dus na de bevalling voelen ze zich bij jou meteen weer veilig.

10 jaar geleden

ilona die snee heeft mijn dochter ook gehad!! en precies damens het maak niet uit hoe je kindje op de wereld zet als het maar gezond op de wereld komt via de natuurlijk weg of via keizersnede!!

10 jaar geleden

Heb ook een keizersnee gehad. Na 17 uur weeen en maar 5 cm ontsluiting, zat de hartslag van onze dochter constant op 200 of hoger. Er is zelf een snee in haar hoofd gemaakt toen ze nog in mijn buik zat om haar bloed af te nemen of ze geen gevaar liep. Hierop is besloten om haar gelijk te halen omdat ze het niet lang meer zou volhouden. Ik zie het niet als falen, zonder keizersnee zouden wij onze dochter nu bij ons hebben.

10 jaar geleden

Absoluut geen falen! Bij de eerste heb ik ook een spoedkeizersnede gehad en als zoiets niet bestond was de bevalling misschien wel helemaal fout afgelopen. Ik ben blij dat er zoiets als een keizersnede bestaat!