Snap
  • geboren
  • meisje
  • Ruptuur
  • overgewicht
  • narcose
  • #narcose
  • douchen
  • kraamvisite

Je bent er! Genieten

Ik kijk naar je en ben zo trots♡

Volledig uitgescheurd? Ik voel niks.. 

Ik kreeg onze dochter op mijn borst gelegd en kreeg nnog wat onderzoeken. Ze konden het in eerste instantie niet goed zien en de gynaecoloog werd erbij gehaald. Ja volledig uitgescheurd.. Ik wilde het liefst douchen,  mijn dochter was gezond, wij zijn gelukkig! Mag ik misschien even douchen? Nee dat kon echt niet, er werden mensen gebeld want het was zondag dus niet iedereen was aanwezig maar ik moest gehecht worden op de OK. Intussen werden de standaard testjes met onze dochter Nova gedaan. Wij waren gelukkig. Ik lag nog steeds in het vieze bed te wachten, het was denk ik inmiddels half 11 toen mij werd verteld dat ik rond half 1 gehaald zou worden voor de OK. Wij belde ondertussen was familie en vrienden op, die echt niet allemaal wisten dat ik al een paar dagen in het ziekenhuis lag. Ik sprak met mijn vader en zusje af dat ze eind van de middag konden komen, ook onze vrienden konden wat ons betreft dezelfde avond komen. Ik voelde me echt ijzersterk! De verpleegkundige kwam en vertelde me dat ze me mee ging nemen naar de OK. Het zou een klein half uurtje duren vertelde ze mijn man, hij zou intussen met Nova naar de geboortekamers gaan. Eenmaal in de uitslaapkamer aangekomen werd ik aan apparaten gekoppeld en werd mij verteld dat ik waarschijnlijk een ruggenprik kreeg. PARDON? Ik doe heel die bevalling zelf, en voor een scheur willen jullie mij een ruggenprik geven.. Dat houdt in 4uur niet lopen, een katheter en niet douchen.. Mijn familie en vrienden zouden die middag komen.. Ik baalde onwijs, maar het was niet anders.. 

Eenmaal op de OK aangekomen stonden er zoveel mensen om mij heen en ik dacht alleen maar... Wat zonde zoveel mensen.. Ik gaf nogmaals aan dat ik lievsr onder algehele narcose wilde,  maar de meneer van de ruggenprik en de narcose vond het risico ivm mijn gewicht te groot.. Ik wilde immers niet mijn dochter zonder moeder achterlaten, toch? Ik vond het een heftige uitspraak maar goed.. Vervolgens probeerde meneer het met de eerste naald.. Niks, tweede naald... Niks.. Derde,vierde,vijfde,zesde en als laatste de zevende keer.. Meneer gaf aan dat het niet ging lukken, we waren ondertussen al een half uur verder.. Niemand had in de tussentijd mijn man verteld dat het langer ging duren.. Uiteindelijk kreeg ik toch een narcose, en werd ik kwart over 2 wakker. Ik wilde zo snel mogelijk naar mijn eigen kamer, mijn man en mijn dochter! 

Toen ik daar eenmaal aankwam had mijn man Nova al haar flesje gegeven, ze lag heerlijk te slapen. De verpleegkundige kwam vragen hoe ik me voelde, ik voelde me super. Top fit! Ik gaf aan dat ik graag wilde douchen, en ze gaf aan dat ze hulp ging vragen.. Ik had geen hulp nodig en ben zelf heerlijk gaan douchen.  In de tussentijd kwamen mijn vader stiefmoeder en zusje aan en hebben we lekker kunnen kletsen. 

In mijn volgende blog vertel ik jullie over de 2 dagen na de bevalling die wij helaas in het ziekenhuis moesten blijven door het vermoeden van zwangerschapsvergiftiging bij mij. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanNova'23?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.