Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • Bevallingsverhaal
  • thuisbevallen
  • kostbaarstebezit

Ik stond mijn weeën op de braderie weg te puffen.

Tussen door net te doen of er niks aan de hand was en vrolijk bekende gedag en zwaaien.

Jaa tweede zwangerschap alweer🥰. Een klein broertje voor Djessie💙! 

Omdat we eerste zwangerschap geen Horror bevalling was was ik eigenlijk heel relaxst eronder. Wist een beetje hoe weeën moesten voelen . Hoe ik ze weg moest puffen en hoe het persen in ze werking ging. Wilde graag thuis bevallen omdat de eerste bevalling best rap ging en je eigen douche en toilet en natuurlijk eigen bed erg fijn is. Dacht vroeger altijd gatver thuisbevalling🤢!!no way!! Maar als ik van een vriendin hoorde hoe fijne ervaring zij had. Ging ik me er toch eens in verdiepen.

 Je bed onder het bloed en je dekbed vloer alles. Nou dat was dus helemaal niet zo. Dus kozen we ervoor als alles goed zou zijn dat we thuis wilde bevallen.🙂bij onze eerste zoon begon het met weeën dus we dachten dat dat bij deze bevalling dat ook zou gebeuren. Niets was minder waar! Want het begon met gebroken vliezen. Me vliezen braken tijdens het slapen in bed. Was dat kraakmatje in ons bed toch nog ergens goed voor! 😅Voelde gewoon als een soort warme water golfje. Ik twijfelde gewoon of ik niet in me broek plaste. Zo gek. Sprong op en liep naar de badkamer. En ja onderweg kwam er steeds weer een klein warmgolfje. Oke oke nadenken Bo wat nu🤔. Oke "Toooooooommmmm denk me vliesen zijn gebroken. Normaal nog half slaperig. Maar nu was hij klaar wakker en dat om 3.00 nachts . Oke wat nu .. maandverband Tom we moeten kijken of het helder is of niet. Gauw wat opvangen. 😂 

Oke we hoeven na 8e pas te bellen anders bellen we onnodig een verloskundige uit der bed. Oke nou kom dan gaan we gauw weer in bed slapen. Hahah leuk idee maar dat lukte natuurlijk niet. Dan maar filmpje aan in bed en gewacht tot onze zoon wakker was. Die zorgte voor gezellige afleiding en na een ontbijtje . Gelijk de verloskundige gebeld. die vertelde ons dat zolang er geen weeën waren het nog even kon duren en ze eind van de middag wel even kwam kijken. Omdat ik eigenlijk met me moeder had afgesproken om lekker over de braderie heen en slenteren en die kleine man eendjes mocht gaan vissen. Wilde ik dit toch graag doen. En de verloskundige vond dit prima als ik maar belde zodra ik weeën kreeg of heftige krampen of me niet goed voelde. Zo gezegt zo gedaan en na een kopje thee hier thuis met me mams toch naar de braderie gewandeld. djessie in de kinderwagen want die was nog pas net 1,5 . Yes lekker dicht op elkaar. Bewuste keus hoor. 😉  Aardbeien , paling , armbandjes en een jurkje verder . Maar een bakkie op terras gedaan. Oehh toch wel gevoel in me buik. Nou misschien is het niks. Laten we  toch even eendjes vissen met die jongen . Ojee mam weer een kramp. Zouden dit toch beginnende weeën zijn mam? We gaan gelijk terug zei mams. En ja daar gingen we onderweg weer hoop bekende dus steeds even stoppen voor een praatje. Jeejtje mam. Wordt nu wel heftig. straks beval ik hier nog op de braderie riep ik!😂Laat mij maar even de verloskundige bellen.

Oke die was in de buurt en kon er met 20 min zijn nou dan zou ik ook wel weer thuis zijn. Gauw Tom bellen of die ook naar huis komt. Weet toch zeker dat dit weeën zijn en het is begonnen. Gelukkig die was al onderweg naar huis. En jaa hoor we kwamen te gelijk aan. Nog geen 10 min later ook de verloskundige. Ik gaf me moeder en djes een kus en sprak af dat ik gelijk zou bellen als ik meer wist hoe en wat. Was toen 11.00- 11.15 even de cm checken en verrekt al 6 cm. Nou ik kreeg steeds zwaarder. Omdat het toch nog even kom duren tot de 10cm bereikt waren ging onze verloskundige naar de volgende visite toe. En bleef de verloskundige in opleiding bij ons. Maar na een 40 min werd Astrid toch gebeld. 

De cm gingen steeds sneller en ik zat al op 9 . Of ze gelijk kon komen. Ik was intussen onder de douche gaan staan om de weeën lekker op te vangen. Maar dat was niks. Ik moest eruit en zoon druk  ik gilde " auw auw de baby komt nee echt ik moet eruit. Ik voel het" En jaa het hoofdje was al zichtbaar. De bel ging en ze konden meteen aan de slag. Yes ik mocht persen! Zoon fijn moment na al die druk en weeën en man wat ging het snel maar om 12.31 was dan onze zoon Djavi geboren!! Trots en blij en even heerlijk samen met ons kleine wonder op het bed kroelen en kijken. Blijven kijken naar dat wondertje op je borst! En daarna heeel trots onze ouders en broers en zussen bellen.

We praten nog vaak over deze bevalling na en ja het was super snel!!maar kijk er met een goed gevoel op terug. Eigenlijk was het appeltje eitje. Geen complicaties geen hechtingen. En ziekenhuis ging ik niet meer redden . Maar oh wat was thuis bevallen fijn!

Hoe was jullie bevalling? Ging het ook zo snel? Konden jullie ook geen genoeg krijgen van alleen maar kijken naar dat wondertje.? &Zijn jullie thuis bevallen of toch het ziekenhuis ? 

Insta: Liefste