Snap

Ik kies de volgende keer voor een ruggenprik

Als ik ooit nog eens mag bevallen, kies ik sowieso voor een ruggenprik. Jij?

Nog niet zolang geleden ben ik bevallen. Tijdens mijn zwangerschap was ik al best wel angstig over hoe de bevalling zou zijn. Ik had al wel van die horrorverhalen gehoord van anderen en wist echt niet wat ik moest verwachten en dat maakte me dus best bang.

Als ik nu terugkijk op mijn bevalling vond ik het ook echt geen pretje. De weeën gingen eerst nog wel, maar op het einde vond ik de pijn echt bijna ondraaglijk. Ik kon me er niet aan overgeven en had meerdere momenten dat ik bijna aan het hyperventileren was. Ik heb tijdens mijn zwangerschap een yogacursus gevolgd, maar die oefeningen kon ik tijdens de heftige weeën echt niet toepassen. Ik werd echt helemaal gek van de pijn. Wist gewoon niet meer hoe ik had. 

Toen ik eindelijk mocht persen, ging dat best wel goed, maar naderhand had ik toch wat hechtingen nodig en dat deed zeker in de dagen daarna flink veel pijn. Conclusie: ik had gehoord dat het zwaar zou zijn en dat was het ook. Ik ben natuurlijk een bevoorrecht mens dat ik überhaupt moeder ben geworden van zon lief klein meisje, en dat besef ik me maar al te goed. Maar mocht ik nog een keer zwanger zijn en moeten bevallen dan kies ik dus wel voor een ruggenprik. Als de omstandigheden dat dan toelaten he. Het lijkt me gewoon veel fijner om zo'n bevalling zonder pijn mee te maken. Het lijkt me dat je er dan naderhand gewoon veel prettiger op terug kijkt.

Hebben jullie hier ervaring mee?

6 jaar geleden

de ene bevalling is de andere niet, mijn eerste bevalling duurde totaal zo'n 14 uur en met persweeën nog in de auto naar het ziekenhuis omdat onze zoon het nogal zwaar had. de tweede was er met 3,5 uur al. ik moet eerlijk zeggen dat ik beide bevallingen de weeën niet echt als pijn heb ervaren, ik kon de weeën goed weg puffen alleen op het eind kon ik de energie niet zo goed meer kwijt. dus dat een bevalling pijn doet heb ik gelukkig niet ervaren, ja dat hoofd doet wel pijn natuurlijk ;). maar als het jou in een mogelijke volgende zwangerschap de rust geeft dat die mogelijkheid binnen handbereik is, zou ik dat zeker regelen. en als je het op dat moment toch niet nodig vind is het ook prima toch. als jij dan rustig zwanger kan zijn en met een goed gevoel een bevalling te gemoed ziet.....

6 jaar geleden

Persoonlijk zou ik nooit voor een ruggenprik kiezen, vanwege alle bijwerkingen en aangezien ik altijd alle bijwerkingen krijg. Ook vertraagt het de bevalling vaak door wegvallen van de weeën en krijgt je kindje de gifstoffen ook deels binnen. Dus indien echt noodzakelijk prima, maar kijk vooraf goed naar de risico's en goed ontgiften erna, kindje ook. Best met homeopathic detox therapie. Ik heb gelukkig 2 kindjes zonder medicatie op de wereld mogen zetten ????

6 jaar geleden

Ook met ruggenprik heb je gewoon nog pijn.

6 jaar geleden

De eerste bevalling duurde 22 uur nadat ik werd ingeleid. Ontsluiting wilde maar niet op gang komen terwijl ik wel 6 uur lang heftige weeen had opgevangen. Ik was super blij met de ruggenprik die uiteindelijk werd gezet. De tweede bevalling ging zo snel dat er geen tijd was voor een ruggenprik of anderszins. Ik heb er wel om gesmeekt want jeetje wat is die pijn vreselijk!!! Achteraf gezien ben ik blij dat ik beide keren heb mee mogen maken. En kan ik nu zeggen dat je veel sneller hersteld zonder die ruggenprik dan met.... Bij een eventuele derde keer zien we wel weer hoe het loopt.