Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling,
  • ingeleide

Hoe onze kleine geboren werd.

Omdat ik last had van een hoge bloeddruk, werd ik op woensdagavond 27 maart ingeleid met een ballonkatheter. Normaal mag je als deze geplaatst is, naar huis, maar ik moest blijven omdat mijn bloeddruk door onbekende reden ineens omlaag ging. Op donderdag was de ballonkatheter eruit, maar was mijn baarmoedermond nog niet rijp genoeg. Dus kreeg ik tabletten om de rijping te stimuleren. De eerste gift merkte ik weinig van, de tweede gift voelde ik al meer, maar naar de derde ging het vanaf 21.00u los, buik en rug weeën, de een naar de ander, ik wist niet hoe te staan, zitten of liggen. Om 22.30u wilde ze mij een injectie geven om goed te kunnen slapen, maar omdat ik zoveel last had inwendig onderzoek, en ja daar waren de gewenste 3 cm. Ik heb toen een ruggenprik gehad, wat een verlichting zeg. Om 2.00u zat ik op de 8 cm, en een uur later volledige ontsluiting, echter was onze kleine nog niet geheel ingedaald, dus mocht nog niet met het echte werk beginnen, toen dit wel mocht, had ik geen weeën meer, dus alles opgeschroefd, en op vrijdag om 06.08u was daar onze dochter Myrthe. Alleen had ik nog wel pech, want na een half uur en 1,2l bloed minder was mijn placenta er nog niet, dus met spoed naar de OK. Maar alles is goed gekomen, en we genieten volop van onze dochter