Snap
  • Bevallingsverhalen
  • zwangerschap
  • bevallen
  • Bevalling
  • inleiding
  • Bevallingsverhalen,

Hoe mijn bevalling met een inleiding begon

Op donderdag 12 augustus moet ik voor controle naar de gynaecoloog op dat moment ben ik 39 weken en 2 dagen zwanger.

Door de zwangerschap heen heb ik vaker momenten gehad dat ik haar minder goed voelde, dit kwam omdat de placenta aan de voorkant lag en hierdoor voelde ik haar een stuk minder.

Op 12 augustus was dit ook weer het geval en dit gaf ik natuurlijk aan bij de gynaecoloog en zij besloot ter controle gelijk een echo te maken. Omdat ook zij tijdens de echo geen beweging zag moest ik langs de daycare voor een CTG, na de CTG zouden we een plan gaan maken voor de bevalling.

De CTG was gelukkig helemaal goed maar omdat ze met de echo geen beweging zag werd er toch besloten dat we niet meer gingen afwachten maar dat ik zaterdag 14 augustus ingeleid zou gaan worden. Vrijdag 13 augustus moest ik nog wel terugkomen voor nog een CTG.

Op vrijdag de 13e was de CTG ook weer goed, alleen door de echo van een dag daarvoor besloten ze mij toch gelijk die dag te willen inleiden. Ik was in de ochtend voor een CTG en mocht nog even thuis wat spullen halen, de inleiding zou waarschijnlijk wel een paar dagen in beslag gaan nemen in totaal en ik moest al die tijd wel in het ziekenhuis blijven zodat ze ons meisje goed in de gaten konden houden.

‘S middags om 16:30 moest ik me melden in het ziekenhuis eerst krijg ik weer een uurtje een CTG en daarna wordt het ballonnetje geplaatst. Zodra die geplaatst is word ik naar de kamer gebracht, hier krijg ik weer een CTG. Daarna krijgen we lekker wat te eten, het eten in het ziekenhuis smaakt ons alle twee gelukkig goed. Lorenzo mag blijven slapen maar ik had het idee dat hij beter nog lekker een nachtje goed kon slapen thuis omdat het bij mij toch nog allemaal rustig was. Dus hij gaat rond 21:00 naar huis en ik ga zelf nog even een serie kijken en rustig liggen. Later op de avond krijg ik nogmaals een CTG die op dat moment ook nog goed is, wel had ik last van wat krampen en harde buiken maar dit was nog goed te doen.

Rond 00:30 kon ik nog steeds niet slapen en besloten ze nogmaals een CTG te maken, de hartslag van ons meisje is op dat moment te hoog, na veranderen van houding in bed zakt deze gelukkig na een uurtje wel weer. Ik krijg een slaappil zodat ik nog wat uurtjes zou kunnen slapen, dat was in ieder geval de bedoeling. De slaappil nam ik rond 2 uur in en toen ik om 3 uur naar de wc moest viel de ballon eruit. Daarna werden de krampen gelijk wat heftiger maar dat was nog steeds te vergelijken met een soort heftige menstruatie krampen. Ik probeerde nog wat te slapen maar dit lukte niet echt meer. Rond 4 uur stapte ik uit bed omdat ik weer eens moest plassen (je blijft plassen als je zwanger bent), met het uit bed stappen zijn mijn vliezen spontaan gebroken en daarna kwamen de weeën gelijk regelmatig.

Ben je benieuwd hoe mijn bevalling verder ging? Dat lees je morgen in deel 2 van mijn bevalverhaal.