Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • #baby
  • #zoon
  • #geboorte

Het begin van een nieuw jaar

Een nieuwe maand en het verwelkomen van onze zoon

De laatste loodjes gaven mij weer energie. Na ontzettend ziekt te zijn geweest kon ik eindelijk weer wat ondernemen en wat was dat genieten! Het bed stond al even in de kamer, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. 

Je zult denken een bed in de kamer? Wanneer de mogelijkheid er zou zijn, wou ik graag thuis bevallen. De verloskundigen praktijk had ons van te voren informatie mee gegeven dat er een bed beneden moet staan ivm de veiligheid (ook deels op last van de brandweer) 

Maar even terug.. 8 februari was de uitgerekende datum.. En al wat oefenweeen gehad maar het zette niet door. Ik had gegokt op 12 februari en manlief op de 14e.. We wachten af kleine man. Mama rommelt de dagen door en de 12e 's avonds ga ik rond een uur of 23 naar bed. 's nachts rond 2 uur wordt ik wakker en kots misselijk van de geur van een houtkachel in de buurt.. Ik ben maar naar het bed beneden gegaan (daar was de geur minder heftig) 

Tegen een uur of 4 werd ik wakker met weeën, eerst even onder de douche totdat onze dochter kwam mama wat ben je aan het doen.. De weeën kwamen om de 3 minuten en de verloskundige en opa werden gebeld. Het duurde even dat opa er was want het was windstil en ontzettend mistig! Tegen 5.30 ging onze grote meid met opa mee. 

Rond 6.30 zat ik op 5cm ontsluiting.. Daarna leken de weeën minder te worden en sliep ik tussendoor.. Manlief en de vk dronken samen thee.. En ik wou graag de radio aan.. Het liedje van Adele hello from the other side Heeft Nu een andere betekenis haha Tegen 8.30 wou de vk kijken en gaf aan nog 5cm. Ze wou de vliezen gaan breken.. Dat werd rond 9 uur. En toen werd het pittig. De kraamverzorgster was onderweg.. Maar net te laat om 9.50 uur is onze mooie zoon geboren met een gewicht van 4040 gram schoon aan de haak en 52 cm lang..