Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hellp, I need somebody

De geboorte van onze prachtige dochter Ella. 6 weken te vroeg doordat bij mij hellp werd geconstateerd.

Verlof! 

23 september ging mijn verlof in. Snel even langs de verloskundige voor een extra controle, ik had toch wel last van pijn onder mijn bhband. Alle uitslagen waren goed, maar toch even langs het ziekenhuis om bloed te prikken. Drie uur later werd ik in het ziekenhuis opgenomen met Hellp. Omdat ik die dag pas 34 wkn zwanger was zou ik eigenlijk nog minimaal drie weken in het ziekenhuis moeten blijven liggen voor de bevalling. Helaas ging mijn toestand 's nachts erg snel achteruit en werd de volgende dag besloten in te gaan leiden. 

Bevalling

Donderdag ochtend 25 september hebben ze mijn vliezen gebroken en rond 12u kreeg ik wee-opwekkers. Om 17.18u is onze dochter Ella geboren (2780 gram & 50 cm)! Wat een heerlijk gevoel om haar vast te kunnen houden!

Ik kreeg complimenten voor de rust die ik tijdens de bevalling wist te bewaren en dit is ook zeker te danken aan de yoga. Het lukte me prima om de weeen weg te 'puffen' en ik vond de bevalling zelfs erg meevallen! 

Doordat ik Hellp had moest ik zelf nog 8 dagen in het ziekenhuis blijven waarvan 3 dagen aangesloten op allerlei infusen en apparatuur. Die eerste dagen zijn dus ook een wazig geheel.

Ella

Ella mocht helaas niet met mij mee naar huis.

De eerste nacht heeft ze in de couveuse doorgebracht maar omdat ze het zo goed deed was dat de volgende dag niet meer nodig.  Doordat ze te vroeg geboren is kon ze zelf nog niet genoeg drinken en kreeg ze sondevoeding.  Na 3 weken mocht ze met sondevoeding mee naar huis. En dan moet je het ineens helemaal zelf doen.... 

9 jaar geleden

Dat is echt niet fijn als je je kindje niet mee naar huis mag nemen. Ik heb dat gehad met onze tweeling. Ik moest naar huis en onze 2 meisjes moest ik achter laten. Ik had 1 geluk, ik woon vlak bij het ziekenhuis. ZE mochten na 3 weken naar huis en toen moest ik het alleen gaan doen. Dat vond ik zelf erg moeilijk omdat ik ok nog een dreumes had rondlopen. Maar uiteindelijk heb ik mijn draai wel gevonden toen. Succes, en geniet van je dochtertje

9 jaar geleden

Hoi Sherientje! Gefeliciteerd met je prachtige dochter. Helaas ken ik het maar al te goed dat je kindje na de geboorte in het ziekenhuis moet blijven.... Maar geniet nu van elkaar! Groetjes Iris