Snap
  • Bevallingsverhalen

Handen wassen om baby vast te houden?

Ongemakkelijk; je enthousiaste kraambezoek vragen om eerst de handjes te wassen... Ik voel me echt een spelbreker.

Wat vinden jullie? Mijn vriend en ik zijn net 2 weken ouders van Rens. Heel gelukkig en trots willen we het kleine mannetje aan iedereen laten zien. 

We hebben regelmatig kraamvisite, erg gezellig! Nu hebben mijn vriend en ik besloten dat we graag willen dat bezoek de handen wast voordat ze Rens mogen vasthouden. Wijzelf wassen ook wat af hoor :)

Maar ik vind het zo ongemakkelijk om te zeggen: ''Uhm, zouden jullie eerst de handen willen wassen voordat je aan Rens zit?''

Er wordt wel redelijk begrijpend gereageerd, maar ik voel me toch een partij opgelaten. Als een echte overbeschermende terror mommy. 

Hoe pakte jullie dit aan? 

6 jaar geleden

Wij hadden een grote fles anti bacterieel gel op tafel staan. Kon je niet omheen :D

6 jaar geleden

Helemaal niet raar. Wij hebben gewoon luchtig gezegd; wil je wel ff je handen wassen dan aub. Eigelijk pikte iedereen dat goed op. Zelf vooral opgelet met rokende mensen. Ook met vasthouden. Daar wel eens aan gedacht? Een baby'tje op een doorgerookt shirt laten knuffelen kon voor mij echt niet. Mijn moeder is een stevige roker en heeft heel wat dettol doorstaan :)

6 jaar geleden

Dat kun je toch gewoon van je visite vragen? Als jullie dat toch prettig vinden, ze komen bij jullie op bezoek. Gewoon aangeven, we zouden het fijn vinden als je eerst even jè handen wast. Of als je zelf de kleine vast hebt, ik zal m even vasthouden, kan jij je handen ff wassen, kun je m daarna bewonderen. Zoiets? Bij ons keken we daar niet zo naar en zijn ze d'r alle drie voor alsnog niet slechter van geworden, maar ieder z'n ding hoor. Niet moeilijk over doen, visite begrijpt dat heus. Let wel, ik zag de desinfecterende handgel op tafel al voorbij komen, dat heeft vooral effect als je eerst je handen wast. Anders krijg je een hoop vuil verplaatsing op je handen maar zit het er nog.

6 jaar geleden

Ach joh, wat een rot start! Heftig om te lezen dat ze moest wennen aan liefdevolle aanrakingen! Hopelijk geniet ze nu optimaal van jullie :-)