Snap
  • Bevallingsverhalen
  • zwangerschapsverhaal
  • EersteBloeding
  • Laagliggendeplacenta

Gender reveal & mijn eerste bloeding

Zwangerschaps verhaal

Mijn zwangerschap is erg zwaar geweest, de eerste maanden had ik de bekende zwangerschapskwaaltjes zoals elk zwangere vrouw. Alles was volgens de verloskundige in orde en na 12 weken zwangerschap voelde ik mijzelf ook weer goed. Toen ik 16 weken zwanger was stond de geslachtbepalings echo gepland, super spannend natuurlijk want wij konden in ieder geval niet meer wachten om te horen wat het zou worden.

Datzelfde weekend hebben we aan de familie bekend gemaakt wat het zou worden EEN JONGEN, tijdens de genderreveal voelde ik me niet zo lekker. Ik had de griep flink te pakken dus zijn we daarna ook gelijk naar huis gegaan. Ik ben op bed gaan liggen en heb samen met mijn partner het grote nieuws op social media gezet. Kort daarna voelde ik plots een natte plek in mijn ondergoed en zag ik direct een grote plas bloed. De angst nam meteen toe en ik ben in paniek naar de wc gerend. Ook daar weer een grote plas bloed.

Ik heb direct de verloskundige gebeld en we konden gelijk komen. De verloskundige heeft met de dopler naar het hartje van het kindje geluisterd en gelukkig was alles goed. Ik kreeg te horen dat ik wat moest gaan rusten en me geen zorgen hoefde te maken. Het zou kunnen dat er een adertje geknapt was, dit komt vaker voor bij zwangere vrouwen. We zijn naar huis gegaan maar ik had er nog niet helemaal een gerust gevoel bij.

De volgende ochtend werd ik weer verrast met een plas bloed, direct weer de verloskundige gebeld en we gingen gelijk door naar het ziekenhuis met de verloskundige. Zij maakte zich nu toch ook wel wat zorgen dus we werden doorgestuurd naar de gynaceloog om een echo te laten maken. Hieruit bleek dat ik een laagliggende tot Placenta previa heb, die de bloedingen veroorzaakte. Omdat ik nog maar in de 17de week van mijn zwangerschap zat konden ze verder niks voor mij betekenen. De weken volgden en de bloedingen ook, elke week zat ik wel een keer op de verloskamer

"WORD VERVOLGD" 

4 jaar geleden

Mijn zoontje is nu 1,5. Maar nu pas deel ik mijn verhaal.

4 jaar geleden

Wat een ellende en angstige spanning maken jullie mee. Ik bid dat het toch goed blijft gaan. Sterkte.