Snap
  • stortbevalling
  • thuis
  • Baby
  • #bevallen
  • relaxt

Geen tijd om naar het ziekenhuis te gaan

Een stortbevalling..

Als je graag in het ziekenhuis wilt bevallen, gewoon omdat dat goed en fijn voelt dan hoop je dat dat gaat gebeuren. 

Met een stortbevalling is alles anders, alles gaat zo snel. 

Onze tweede zwangerschap was zeer gewenst, ondanks ik na mijn eerste bevalling riep ik dit doe ik nooit meer! Na 3 jaar begon het dan toch stiekem wel te kriebelen.  Ik had alleen mijn vorige bevalling als “voorbeeld” dus bereide me voor op een soort gelijke bevalling. Ik deed er toen 10uur over, onze eerste was een sterrenkijker, vliezen gebroken in de nacht, weeënstorm, ingeknipt en in het ziekenhuis bevallen. Ik kon dit vast nog wel een keer aan! Ik was 6 febr uitgerekend, onze eerste kwam exact op de uitgerekende datum dus ook daar hield ik rekening mee. Ik ging naar bed en sliep heerlijk vergeleken met de weken ervoor. Om 02.30u werd ik wakker met een gevoel alsof je naar het toilet moet voor een grote boodschap. Het lukte niet, maar de buikpijn werd niet minder even douche en ontspannen wie weet lukt het dan wel. Tijdens het douchen ging de buikpijn over en draaide ik de douche uit en stapte om 03.05 weer in bed, daar kwam de kramp weer. Bah werd er gewoon misselijk van. Manlief vroeg of dit geen weeën waren, maar ze kwamen niet regelmatig en herkende het zelf niet als weeën. 

Het hield me wakker, om 03.30 besloot ik beneden wat te gaan drinken, tijdens het opstaan kreeg ik weer kramp. Zal het dan toch? Samen zaten we beneden met de timer … nog geen peil op te trekken, maar met de minuut voelde ik meer pijn. We besluiten de VK te bellen om 03.40 met de klachten veel pijn, voelt niet als weeën, geen peil op te trekken, maar voelde me slecht. Ze besloten te komen omdat het 4 februari was en me uitgerekende datum naderde. Ze kwamen om 04.00 uur binnen en gelukkig maar! Ik zei dat het voelde alsof ik moest persen, ik continue het gevoel had te moeten draaien en ik had het bloed heet. Rustig aan, we gaan eerst even wat controles doen ze keek,… en meteen was het alle hens aan dek volledige ontsluiting! Manlief moest een matras halen boven want trappen lopen ging hem niet meer worden, alles werd van me eettafel gehaald, matras erop en moest ik van de bank verplaatsen naar de eettafel. De weg van de bank naar de eettafel stelt weinig voor, maar voor mijn gevoel duurde het heel lang. Handdoeken, kraampakket, m’n moeder die gebeld moest worden, de kraamzorg die werd gebeld, iedereen deed van alles dan keert de rust terug. Dan klinken de woorden.. bij de volgende wee mag je mee persen … de wee dient zich aan, ik perste 2keer en om 04.23u was onze 2e zoon geboren.

Dit was heel anders dan mijn eerste bevalling. Ik heb nooit de wens gehad om thuis te bevallen, maar wat heb ik het als relaxt ervaren. Ik voelde me super goed. En stond na een uur heerlijk onder me eigen douche. 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Wow, wat een bevalling!

1 jaar geleden

Zo wat intens zeg! Fijn dat je het toch als relaxt hebt ervaren en dat je je zo goed voelde na de bevalling! Ben benieuwd hoe het nu met jullie gaat!

1 jaar geleden

Onze zoon wordt overmorgen 1 jaar. Dol gelukkig, geen na weeën gehad. 🥰