Snap
  • Bevallingsverhalen
  • prematuur
  • ctg
  • gebrokenvliezen
  • #36wekenzwanger

Gebroken vliezen met 35+2

Het is maandag 07-06-2021 om 17:30 het moment dat je eigenlijk gewoon moet plassen en ineens een propje slijm opmerkt. Het zat me eigenlijk helemaal niet lekker en heb het ziekenhuis gebeld. Het was niks om mij zorgen om te maken omdat dit vaker voorkomt bij deze termijn. Maar toch na een aantal keren plassen bleef er wat meer slijm komen. 

We waren nu wat uren verder en het is 22:30, ik voel wat lopen.. en ik herken dit van mijn vorige zwangerschap het is echt vruchtwater. Niet veel, maar wel telkens kleine beetjes. Gelijk heb ik het ziekenhuis weer gebeld en we moesten gelijk komen. Daar werd ik aan de ctg aangesloten en werden we voor minimaal 48 uur opgenomen. 

Omdat de kans op infecties groot was hebben ze geen inwendig onderzoek uitgevoerd. Ik had geen weeën activiteit en er werd mij zelfs verteld dat ik op deze manier nog weken kon rondlopen. Uiteindelijk werd duidelijk dat ik een scheurtje boven in mijn vlies had. 

Ik voelde mijzelf goed en het ziekenhuis vond dat ik op donderdag 10-06-2021 naar huis mocht. Wel met de afspraak om elke dag terug te komen voor een ctg. Het voelde voor ons toch wel heel spannend maar als het ziekenhuis er vertrouwen in had geloofde wij dit. 

De baby was heel erg druk en lag al helemaal naar beneden met haar hoofdje. Vrijdagnacht 11-06-2021 om 2:00 het voelde voor mij erg onrustig en kreeg ik ook steeds wat meer rugpijn in mijn onder rug. Het waren geen weeën maar het rommelde wel..  

Zaterdagochtend 12-06-2021, weer zijn we in het ziekenhuis voor de ctg. Alles was weer goed en we waren weer lekker thuis. Ik voelde me goed maar voelde wel wat meer druk van onderen.. Zou het dan nu echt gaan doorzetten? Ik ben pas 36 weken..